
Manchegoballetjes
Heerlijk tapas hapje, Spaanse gefrituurde manchegoballetjes met een pittige bite
20 M
Ingrediƫnten: Manchegoballetjes
Voor stuks
-
1 ei
-
1 theelepel rode peper ( fijngehakt )
-
50 gr paneermeel
-
1 theelepel gemalen peterselie
-
Frituurolie
-
100 gr manchegokaas ( geraspt )
-
Zout en peper
Benodigdheden
-
Mixer
-
Frituurpan
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Manchegoballetjes
-
Splits de eieren en klop het eiwit met een mixer stijf. Spatel de kaas en de helft van het paneermeel er doorheen en breng op smaak met de peterselie, rode peper, zout en wat peper. Maak met je handen kleine balletjes van het beslag.
-
Klop het eigeel los en haal de balletjes eerst door het eigeel en daarna door de andere helft van het paneermeel. Verhit de olie tot ongeveer 180 graden en frituur de balletjes in 3 minuten bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Heeft het gesmaakt?
72 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 88
- vet 6 gr
- verzadigd vet 3.5 gr
- koolhydraten 4 gr
- w.v. suikers 0.1 gr
- vezels 0.1 gr
- eiwit 5 gr
- zout 0.4 gr
Ook lekker