Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Manchegoballetjes

Heerlijke tapas hapje, Spaanse gefrituurde manchegoballetjes met een pittige bite

Ingrediënten
1 ei
1 theel fijn gehakte rode peper
50 gr paneermeel
1 theel gemalen peterselie
Frituurolie
100 gr manchegokaas, geraspt
Zout en peper
 
Materialen
Mixer
Frituurpan
 
Bereiding
Splits de eieren en klop het eiwit met een mixer stijf. Spatel de kaas en de helft van het paneermeel er door heen en breng op smaak met de peterselie, rode peper, zout en wat peper. Maak met de je handen kleine balletjes van het beslag. Klop het eigeel los en haal de balletjes eerst door het eigeel en daarna door het andere helft van het paneermeel. Verhit de olie tot ongeveer 180 graden en frituur de balletjes in 3 minuten bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
 

 

Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette