Paella kroketjes

Deze kroketjes gevuld met paella rijst zijn ideaal om een restje paella mee op te maken of als lekkere Spaans hapje op een feestje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Bereid de paella volgens het recept en laat goed afkoelen in de koelkast. Het is ideaal als je een restje paella over hebt wat al in de koelkast staat. Zorg er dat er niet al te grote stukken, groenten, garnalen, vis of andere ingrediënten in zitten, snijd deze eventueel fijn.

Voeg 100 gr bloem bij de paella zodat deze wat steviger wordt. Is hij nog zacht of erg plakkerig dan moet hij nog beter gekoeld worden, eventueel even in de diepvries. Doe het overige bloem op een bord. Doe ook het paneermeel op een apart bord en klop de eieren los op een derde bord.

Neem een beetje (ca 3 eetlepels) van het paella mengsel en kneed in de vorm van een kroketje met iets vochtige handen. Haal dit eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel. Vervolgens nogmaals door het ei en paneermeel voor een extra krokant laagje. Herhaal dit tot alles op is.

Verhit de olie in een frituurpan of pan met dikke bodem tot ca. 180 graden. Controleer met een klein stukje brood of houten pollepel of er kleine belletjes komen zodra je dit in de olie houdt. Voeg ca. 3 a 4 kroketjes toe (afhankelijk van de grootte van de pan maar niet te veel tegelijk). Bak deze in ca. 5 minuten krokant en goudbruin. Laat daarna uitlekken. Lekker om te serveren met aioli om in te dippen.

Tip: Liever vega? Dan heb ik ook een lekker recept online staan voor vegetarische paella dat je kunt gebruiken voor dit recept.

paella-kroketjes

4 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.