Ga naar de inhoud
Paella kroketjes

Paella kroketjes

Deze kroketjes gevuld met paella rijst zijn ideaal om een restje paella mee op te maken of als lekkere Spaans hapje op een feestje

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

 • 0.5 portie paella
 • 75 gr paneermeel
 • 150 gr bloem
 • 3 eieren
 • olie ( om te frituren )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 1. Bereid de paella volgens het recept en laat goed afkoelen in de koelkast. Het is ideaal als je een restje paella over hebt wat al in de koelkast staat. Zorg er dat er niet al te grote stukken, groenten, garnalen, vis of andere ingrediënten in zitten, snijd deze eventueel fijn.


 2. Voeg 100 gr bloem bij de paella zodat deze wat steviger wordt. Is hij nog zacht of erg plakkerig dan moet hij nog beter gekoeld worden, eventueel even in de diepvries. Doe het overige bloem op een bord. Doe ook het paneermeel op een apart bord en klop de eieren los op een derde bord.


  paella_kroketjes paella_kroketjes paella_kroketjes
 3. Neem een beetje (ca 3 eetlepels) van het paella mengsel en kneed in de vorm van een kroketje met iets vochtige handen. Haal dit eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel. Vervolgens nogmaals door het ei en paneermeel voor een extra krokant laagje. Herhaal dit tot alles op is.


  paella_kroketjes paella_kroketjes paella_kroketjes
 4. Verhit de olie in een frituurpan of pan met dikke bodem tot ca. 180 graden. Controleer met een klein stukje brood of houten pollepel of er kleine belletjes komen zodra je dit in de olie houdt. Voeg ca. 3 a 4 kroketjes toe (afhankelijk van de grootte van de pan maar niet te veel tegelijk). Bak deze in ca. 5 minuten krokant en goudbruin. Laat daarna uitlekken. Lekker om te serveren met aioli om in te dippen.


 5. Tip: Liever vega? Dan heb ik ook een lekker recept online staan voor vegetarische paella dat je kunt gebruiken voor dit recept.