Ga naar de inhoud
Yoghurtcake met limoen

Yoghurtcake met limoen

Frisse cake met een zachte structuur door de yoghurt en zonnebloemolie

25 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor cake

  • 180 ml zonnebloemolie
  • 280 gr suiker
  • 280 ml Griekse yoghurt ( 10% vet )
  • 2 limoenen
  • 320 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • snufje zout

Glazuurlaag

  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 100 gr poedersuiker

Benodigheden

  • Cakevorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Doe de zonnebloemolie en de suiker in een kom en roer met een lepel of garde de yoghurt erdoor. Voeg daarna ook de eieren toe en meng er doorheen.


    Yoghurtcake met limoen Yoghurtcake met limoen Yoghurtcake met limoen
  2. Rasp de schil van de limoen en pers ze uit (bewaar een beetje rasp voor de garnering) en roer het sap en rasp deze door het beslag. Zeef het bakmeel en zout erbij en roer tot een glad beslag. Vet de bakvorm goed in met een beetje boter of margarine of bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en zet ongeveer 60 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.


  3. Laat de cake daarna afkoelen en haal uit de vorm. Meng de poedersuiker met 1 theelepel water en meng tot een stevig papje. Roer dan de yoghurt erdoor. Als het mengsel te dun is voeg je een beetje poedersuiker toe en als het te dik is een paar druppels water.


    Yoghurtcake met limoen Yoghurtcake met limoen Yoghurtcake met limoen
  4. Besmeer de cake met het glazuur en bestrooi met een beetje limoenrasp.


  5. Bewaar de cake maximaal 4 dagen.