Yoghurtcake met limoen

Frisse cake met een zachte structuur door de yoghurt en zonnebloemolie

Bakrecept 25 min + 60 min oventijd

ingrediënten

voor 1 cake

Glazuurlaag

Benodigheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Doe de zonnebloemolie en de suiker in een kom en roer met een lepel of garde de yoghurt erdoor. Voeg daarna ook de eieren toe en meng er doorheen.

  2. Rasp de schil van de limoen en pers ze uit (bewaar een beetje rasp voor de garnering) en roer het sap en rasp deze door het beslag. Zeef het bakmeel en zout erbij en roer tot een glad beslag. Vet de bakvorm goed in met een beetje boter of margarine of bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en zet ongeveer 60 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.

  3. Laat de cake daarna afkoelen en haal uit de vorm. Meng de poedersuiker met 1 theelepel water en meng tot een stevig papje. Roer dan de yoghurt erdoor. Als het mengsel te dun is voeg je een beetje poedersuiker toe en als het te dik is een paar druppels water.

  4. Besmeer de cake met het glazuur en bestrooi met een beetje limoenrasp.

  5. Bewaar de cake maximaal 4 dagen.

Heeft het gesmaakt?
322 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!