Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Yoghurtcake met limoen

Frisse cake met een zachte structuur door de yoghurt en zonnebloemolie

Ingrediënten
Glazuurlaag
Benodigheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 170 graden. Doe de zonnebloemolie en de suiker in een kom en roer met een lepel of garde de yoghurt erdoor. Voeg daarna ook de eieren toe en meng er doorheen.

 Rasp de schil van de limoen en pers ze uit (bewaar een beetje rasp voor de garnering) en roer het sap en rasp deze door het beslag. Zeef het bakmeel en zout erbij en roer tot een glad beslag. Vet de bakvorm goed in met een beetje boter of margarine of bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en zet ongeveer 60 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.

 Laat de cake daarna afkoelen en haal uit de vorm. Meng de poedersuiker met 1 theelepel water en meng tot een stevig papje. Roer dan de yoghurt erdoor. Als het mengsel te dun is voeg je een beetje poedersuiker toe en als het te dik is een paar druppels water.

 Besmeer de cake met het glazuur en bestrooi met een beetje limoenrasp.

 Bewaar de cake maximaal 4 dagen.

Frisse cake met een zachte structuur door de yoghurt en zonnebloemolie

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×