Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Marmer tulband

Basisrecept voor lekkere luchtige marmercake met chocolade

Ingredienten
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
5 eieren
75 gr pure chocolade
1 eetl cacao
200 gr witte basterdsuiker
250 gr boter + om in te vetten
Poedersuiker om te garneren
 
Materialen
Tulbandvorm ca 22 cm
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker met een elektrische mixer romig. Voeg een voor een de eieren toe en mix deze er door heen. Voeg het bakmeel toe en schep deze met een lepel of spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag in 2 delen.
 
marmercake 01
marmercake 01
marmercake 01
Smelt de chocolade au bain marie en roer deze samen met het cacaopoeder door een van de delen beslag tot een egale bruine massa. Vet de tulbandvorm in met wat boter. Schep het witte beslag er in en verdeel daarna het bruine beslag er over.
 
marmercake 01
marmercake 01
marmercake 01
Ga met een mes een paar keer met een draaiende beweging door het beslag. Zet de cake ongeveer 60 a 70 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of hij er schoon uit komt. Laat de cake 15 min afkoelen in de vorm en keer hem daarna voorzichtig om. Laat het helemaal afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.
 
marmercake 01
marmercake 01
marmercake 01

 

Beoordeling (104 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel