Marmer tulband
Basisrecept voor een lekkere luchtige marmer tulband. Heerlijke vanillecake met chocoladecake, erg leuk om te maken en het ziet er feestelijk uit. Bestrooi met wat poedersuiker.
40 M + 1 U oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr zelfrijzend bakmeel
-
1 zakje vanillesuiker
-
5 eieren
-
75 gr pure chocolade
-
1 eetlepel cacao
-
200 gr witte basterdsuiker
-
250 gr boter + om in te vetten
-
poedersuiker om te garneren
Materialen
-
Tulbandvorm ca 22 cm
-
Mixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 160 graden. Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker met een elektrische mixer romig. Voeg een voor een de eieren toe en mix deze er doorheen. Voeg het bakmeel toe en schep deze met een lepel of spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag in 2 delen.
-
Smelt de chocolade au bain marie en roer deze samen met het cacaopoeder door een van de delen beslag tot een egale bruine massa.
-
Vet de tulbandvorm in met wat boter. Schep het witte beslag er in en verdeel daarna het bruine beslag er over.
-
Ga met een mes een paar keer met een draaiende beweging door het beslag. Zet de cake ongeveer 60 a 70 minuten in de oven.
-
Controleer met een sateprikker of hij er schoon uit komt. Laat de cake 15 min afkoelen in de vorm en keer hem daarna voorzichtig om. Laat het helemaal afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.
Heeft het gesmaakt?
337 stemmen
Ook lekker