Marmer tulband

Basisrecept voor lekkere luchtige marmercake met chocolade

Ingredienten
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
5 eieren
75 gr pure chocolade
1 eetl cacao
200 gr witte basterdsuiker
250 gr boter + om in te vetten
Poedersuiker om te garneren
 
Materialen
Tulbandvorm ca 22 cm
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker met een elektrische mixer romig. Voeg een voor een de eieren toe en mix deze er door heen. Voeg het bakmeel toe en schep deze met een lepel of spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag in 2 delen.
 
marmercake 01
marmercake 01
marmercake 01
Smelt de chocolade au bain marie en roer deze samen met het cacaopoeder door een van de delen beslag tot een egale bruine massa. Vet de tulbandvorm in met wat boter. Schep het witte beslag er in en verdeel daarna het bruine beslag er over.
 
marmercake 01
marmercake 01
marmercake 01
Ga met een mes een paar keer met een draaiende beweging door het beslag. Zet de cake ongeveer 60 a 70 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of hij er schoon uit komt. Laat de cake 15 min afkoelen in de vorm en keer hem daarna voorzichtig om. Laat het helemaal afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.
 
marmercake 01
marmercake 01
marmercake 01

 

Vind je dit leuk?
318 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!