Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Amandelstaaf

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Ingrediënten
  • 6 vellen roomboter bladerdeeg
  • 300 gram amandelspijs (zelfgemaakt)
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken
  • Snuf kardemom
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
gebruik je kant en klaar spijs dan voeg je nog 1 ei en wat citroenrasp hier aan toe.

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de kardemom met het spijs. Doe dit op een stuk folie en rol er een lange worst van. Druk de vellen bladerdeeg steveig aan elkaar in een rechthoek. Leg de rol amandelspijs er op en rol deze er in. Druk alle naden goed vast en maak de zijkanten dicht. Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met amandel. Bak de amandelstaaf ca 25 min in de oven. Laat daarna afkoelen.

Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel