Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Amandelstaaf

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Ingrediënten
  • 6 vellen roomboter bladerdeeg
  • 300 gram amandelspijs (zelfgemaakt)
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken
  • Snuf kardemom
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
gebruik je kant en klaar spijs dan voeg je nog 1 ei en wat citroenrasp hier aan toe.

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de kardemom met het spijs. Doe dit op een stuk folie en rol er een lange worst van. Druk de vellen bladerdeeg steveig aan elkaar in een rechthoek. Leg de rol amandelspijs er op en rol deze er in. Druk alle naden goed vast en maak de zijkanten dicht. Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met amandel. Bak de amandelstaaf ca 25 min in de oven. Laat daarna afkoelen.

Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread