Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Amandelstaaf

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Ingrediënten
  • 6 vellen roomboter bladerdeeg
  • 300 gram amandelspijs (zelfgemaakt)
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken
  • Snuf kardemom
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
gebruik je kant en klaar spijs dan voeg je nog 1 ei en wat citroenrasp hier aan toe.

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de kardemom met het spijs. Doe dit op een stuk folie en rol er een lange worst van. Druk de vellen bladerdeeg steveig aan elkaar in een rechthoek. Leg de rol amandelspijs er op en rol deze er in. Druk alle naden goed vast en maak de zijkanten dicht. Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met amandel. Bak de amandelstaaf ca 25 min in de oven. Laat daarna afkoelen.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×