Ga naar de inhoud
Amandelstaaf

Amandelstaaf

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

15 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 vellen roomboter bladerdeeg
  • 300 gram amandelspijs ( zelfgemaakt )
  • 1 ei ( losgeklopt voor het bestrijken )
  • Snuf kardemom
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 ei ( optioneel indien je kant-en-klaar amandelspijs koopt )
  • citroensap ( optioneel indien je kant-en-klaar amandelspijs koopt )

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Gebruik je kant-en-klaar amandelspijs? Voeg er dan nog 1 ei en wat citroenrasp aan toe.


  2. Meng de kardemom met het spijs.


  3. Verpak het in de folie in de vorm van een worst en bewaar het in de koelkast totdat je het nodig hebt.


  4. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  5. Druk de vellen bladerdeeg stevig aan elkaar in een rechthoek. Leg de rol amandelspijs er op en rol deze er in. Druk alle naden goed vast en maak de zijkanten dicht.


  6. Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met amandel. Bak de amandelstaaf ca. 25 min in de oven. Laat daarna afkoelen.