Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Amandelstaaf

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 gebruik je kant en klaar spijs dan voeg je nog 1 ei en wat citroenrasp hier aan toe.

 Verwarm de oven op 200 graden. Meng de kardemom met het spijs. Doe dit op een stuk folie en rol er een lange worst van. Druk de vellen bladerdeeg steveig aan elkaar in een rechthoek. Leg de rol amandelspijs er op en rol deze er in. Druk alle naden goed vast en maak de zijkanten dicht. Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met amandel. Bak de amandelstaaf ca 25 min in de oven. Laat daarna afkoelen.

 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×