Ga naar de inhoud
Tajine met Marokkaanse kip

Tajine met Marokkaanse kip

Marokkaanse kip met sinaasappel. Een verrukkelijk gerecht met malse kip en een twist van sinaasappel en Marokkaanse kruiden. Heerlijk en smaakvol genieten!

55 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 8 kippendijen ( of ca 600 gr kipfilet )
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember ( a 3 cm )
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 Sap van 1 grote sinaasappel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels theel rashanout kruiden
  • 2 kaneelstokjes
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Benodigdheden

  • Tajine of wok/hapjes pan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de kip in een kom en voeg de zonnebloemolie, paprikapoeder en ras el hanout kruiden toe. Schep goed om zodat de kruiden goed verdeeld raken over de kip.


  2. Hak de ui, knoflook en gember fijn en bak in een pan lichtbruin. Voeg de kip toe en bak deze ca 10 min rondom mooi bruin. Je kunt nu de kip en uien nu in een tajine doen of gewoon in de pan laten. Giet het sinaasappelsap en bouillon er bij en leg de kaneelstokjes tussen de kip.


    marokkaanse kip met sinaasappel 01 marokkaanse kip met sinaasappel 02 marokkaanse kip met sinaasappel 03
  3. Bereiding tajine: Zet de tajine op een gasverdeler op het vuur of zet hem in een oven op 150 graden. Laat 30 min met gesloten deksel sudderen.


  4. Bereiding pan: Laat de kip 30 minuten zachtjes sudderen met gesloten deksel of afgedekt met aluminium folie.


  5. Hak de amandelen grof. Dit gaat makkelijk door ze in een zakje te doen en er een paar keer met de deegroller op te slaan. Bestrooi de kip met de amandelen en fijn gehakt koriander. Lekker met een couscoussalade.