Tajine met Marokkaanse kip

Marokkaans gekruide kip uit de tajine met geroosterde amandel en kaneel

Ingredienten
8 kippendijen (of ca 600 gr kipfilet)
1 ui
1 teentje knoflook
stukje gember a 3 cm
150 ml kippenbouillon
Sap van 1 grote sinaasappel
1 theel paprikapoeder
2 theel ras el hanout kruiden
2 kaneelstokjes
50 gr geroosterde amandelen
1 eetl zonnebloemolie
 
Materialen
Tajine of wok/hapjes pan

 

Bereiding
Doe de kip in een kom en voeg de zonnebloemolie, paprikapoeder en ras el hanout kruiden toe. Schep goed om zodat de kruiden goed verdeeld raken over de kip. Hak de ui, knoflook en gember fijn en bak in een pan licht bruin. Voeg de kip toe en bak deze ca 10 min rondom mooi bruin. Je kunt nu de kip en uien nu in een tajine doen of gewoon in de pan laten. Giet het sinaasappelsap en bouillon er bij en leg de kaneelstokjes tussen de kip.
 
marokkaanse kip met sinaasappel 01
marokkaanse kip met sinaasappel 01
marokkaanse kip met sinaasappel 01
marokkaanse kip met sinaasappel 01
Bereiding tajine: Zet de tajine op een gasverdeler op het vuur of zet hem in een oven op 150 graden. Laat 30 min met gesloten deksel sudderen.
 
Bereiding pan: Laat de kip 30 minuten zachtjes sudderen met gesloten deksel of afgedekt met aluminium folie.
 
Hak de amandelen grof. Dit gaat makkelijk door ze in een zakje toe doen en er een paar keer met de deegroller op te slaan. Bestrooi de kip met de amandelen en fijn gehakt koriander. Lekker met een couscoussalade.

 

 

Vind je dit leuk?
333 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!