Tajine met Marokkaanse kip
Marokkaans gekruide kip uit de tajine met geroosterde amandel en kaneel
Ingredienten
8 kippendijen (of ca 600 gr kipfilet)
1 ui
1 teentje knoflook
stukje gember a 3 cm
150 ml kippenbouillon
Sap van 1 grote sinaasappel
1 theel paprikapoeder
2 theel ras el hanout kruiden
2 kaneelstokjes
50 gr geroosterde amandelen
1 eetl zonnebloemolie
Materialen
Tajine of wok/hapjes pan
Bereiding
Doe de kip in een kom en voeg de zonnebloemolie, paprikapoeder en ras el hanout kruiden toe. Schep goed om zodat de kruiden goed verdeeld raken over de kip. Hak de ui, knoflook en gember fijn en bak in een pan licht bruin. Voeg de kip toe en bak deze ca 10 min rondom mooi bruin. Je kunt nu de kip en uien nu in een tajine doen of gewoon in de pan laten. Giet het sinaasappelsap en bouillon er bij en leg de kaneelstokjes tussen de kip.




Bereiding pan: Laat de kip 30 minuten zachtjes sudderen met gesloten deksel of afgedekt met aluminium folie.
Hak de amandelen grof. Dit gaat makkelijk door ze in een zakje toe doen en er een paar keer met de deegroller op te slaan. Bestrooi de kip met de amandelen en fijn gehakt koriander. Lekker met een couscoussalade.