Ga naar de inhoud
Mediterraanse pasta met salami

Mediterraanse pasta met salami

Heerlijk recept voor Mediterraanse pasta met salami. Met dit pastarecept met tomaat, salami en gegrilde paprika waan je je weer even op vakantie in een zonnig gebied.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr pasta
  • 200 gr salami
  • 4 tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot ( of 3 )
  • gedroogde oregano
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd ondertussen de salami in plakjes en bak deze in een pan 5 minuutjes. Lepel het vet wat uit de salami komt er uit of zeef het vet er uit. Voeg dan de in grof gesneden stukken tomaat toe en de tomatenpuree. Laat het mengel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.


    mediterraanse pasta stap 1 mediterraanse pasta stap 2 mediterraanse pasta stap 3
  2. Snijd de uitgelekte paprika’s in stukjes en voeg toe aan het tomatenmengsel. Voeg een snuf gedroogde oregano toe en wat zwarte peper. Schep dan de pasta er door. Serveer de pasta met wat zwarte olijven en geroosterde pijnboompitten.