
Mediterraanse pasta met salami
Heerlijk recept voor Mediterraanse pasta met salami. Met dit pastarecept met tomaat, salami en gegrilde paprika waan je je weer even op vakantie in een zonnig gebied.
30 M
Ingrediƫnten: Pasta salami
Voor personen
-
200 gr pasta
-
200 gr salami
-
4 tomaten
-
1 klein blikje tomatenpuree
-
2 geroosterde paprikaās uit pot ( of 3 )
-
gedroogde oregano
-
zwarte peper
-
2 eetlepels zwarte olijven
-
2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pasta salami
-
Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd ondertussen de salami in plakjes en bak deze in een pan 5 minuutjes. Lepel het vet wat uit de salami komt er uit of zeef het vet er uit. Voeg dan de in grof gesneden stukken tomaat toe en de tomatenpuree. Laat het mengel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
-
Snijd de uitgelekte paprikaās in stukjes en voeg toe aan het tomatenmengsel. Voeg een snuf gedroogde oregano toe en wat zwarte peper. Schep dan de pasta er door. Serveer de pasta met wat zwarte olijven en geroosterde pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
58 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 1020
- vet 68 gr
- verzadigd vet 25 gr
- koolhydraten 65 gr
- w.v. suikers 9 gr
- vezels 6 gr
- eiwit 36 gr
- zout 4.5 gr
Ook lekker