Mediterraanse pasta met salami

Met dit pastarecept met tomaat, salami en gegrilde paprika waan je je weer even op vakantie

Ingredienten
200 gr pasta
200 gr salami
4 tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
2 a 3 geroosterde paprika’s uit pot
gedroogde oregano
zwarte peper
2 eetlepels zwarte olijven
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
 
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd ondertussen de salami in plakjes en bak deze in een pan 5 minuutjes. Lepel het vet wat uit de salami komt er uit of zeef het vet er uit. Voeg dan de in grof gesneden stukken tomaat toe en de tomatenpuree. Laat het mengel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
 
mediterraanse pasta 01
mediterraanse pasta 01
mediterraanse pasta 01
mediterraanse pasta 01
Snijd de uitgelekte paprika’s in stukjes en voeg toe aan het tomatenmengsel. Voeg een snuf gedroogde oregano toe en wat zwarte peper. Schep dan de pasta er door. Serveer de pasta met wat zwarte olijven en geroosterde pijnboompitten.
 
52 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.