Tiramisu ijs

Het beroemde dessert tiramisu in de vorm van heerlijk romig ijs met koffie, cacao en lange vingers

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Klop de slagroom net niet stijf. Giet de gecondenseerde melk en de mascarpone er bij en mix er door. Giet de afgekoelde koffie en Amaretto er bij en mix nog even kort door.

Leg 2 lange vingers apart en breek de rest in stukjes. Dus kan makkelijk door ze in een zakje te doen en er met een deegroller op te slaan. Schep door het roommengsel. Zeef het grootste deel van het cacaopoeder erbij en roer als laatste er door.

Giet het mengsel in een schaal of bak. Verdeel de laatste lange vingers erover in stukken en zeef de rest van het cacaopoeder er over. Laat het tiramisu ijs minimaal 6 uur opstijven in de diepvries.

Tip: garneer het ijs met (chocolade) koffieboontjes.

32 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!