Tiramisu ijs

Het beroemde dessert tiramisu in de vorm van heerlijk romig ijs met koffie, cacao en lange vingers

Nagerecht 20 min

ingrediënten

voor 8 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de slagroom net niet stijf. Giet de gecondenseerde melk en de mascarpone er bij en mix er door. Giet de afgekoelde koffie en Amaretto er bij en mix nog even kort door.

  2. Leg 2 lange vingers apart en breek de rest in stukjes. Dus kan makkelijk door ze in een zakje te doen en er met een deegroller op te slaan. Schep door het roommengsel. Zeef het grootste deel van het cacaopoeder erbij en roer als laatste er door.

  3. Giet het mengsel in een schaal of bak. Verdeel de laatste lange vingers erover in stukken en zeef de rest van het cacaopoeder er over. Laat het tiramisu ijs minimaal 6 uur opstijven in de diepvries.

  4. Tip: garneer het ijs met (chocolade) koffieboontjes.

Heeft het gesmaakt?
54 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!