Tiramisu ijs
Het beroemde dessert tiramisu in de vorm van heerlijk romig ijs met koffie, cacao en lange vingers
20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 blikje gecondenseerde melk
-
250 ml slagroom
-
250 gr mascarpone
-
1 kopje sterke koffie
-
1 eetlepel cacaopoeder
-
Scheut Amaretto likeur
-
10 lange vingers
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Klop de slagroom net niet stijf. Giet de gecondenseerde melk en de mascarpone er bij en mix er door. Giet de afgekoelde koffie en Amaretto er bij en mix nog even kort door.
-
Leg 2 lange vingers apart en breek de rest in stukjes. Dus kan makkelijk door ze in een zakje te doen en er met een deegroller op te slaan. Schep door het roommengsel. Zeef het grootste deel van het cacaopoeder erbij en roer als laatste er door.
-
Giet het mengsel in een schaal of bak. Verdeel de laatste lange vingers erover in stukken en zeef de rest van het cacaopoeder er over. Laat het tiramisu ijs minimaal 6 uur opstijven in de diepvries.
-
Tip: garneer het ijs met (chocolade) koffieboontjes.
Heeft het gesmaakt?
55 stemmen
Ook lekker