Ga naar de inhoud
Mexicaans gevulde eieren

Mexicaans gevulde eieren

Een heerlijke kruidige variant op de gevulde eieren met tacokruiden, jalapeño peper en tortilla chips. Lekker bij de borrel of paasbrunch.

15 M + 8 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 eieren
  • 2 theelepels tacokruiden
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 handje verse peterselie of koriander
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 handje tortilla chips
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 paar jalapeño pepers ( optioneel )

Materiaal

  • spuitzak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan en pel ze.


  2. Als de eieren goed zijn afgekoeld, snijd je deze doormidden.


  3. Verwijder het eigeel en doe dit in een kommetje. Prak dit vervolgens met een vork heel fijn.


  4. Doe de yoghurt, mayonaise, tacokruiden, peper en zout erbij en roer door elkaar tot een romig en stevig mengsel.


  5. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes in de eiwitten.


  6. Bestrooi de gevulde eitjes met een beetje paprikapoeder.


  7. Snijd de peterselie (en jalapeño pepers) heel fijn en verdeel over de Mexicaanse eitjes.


  8. Breek de tortilla chips in stukjes en steek deze in de eitjes.


  9. Tip: Wil je deze gevulde eieren voorbereiden? Bewaar ze dan in de koelkast zonder de tortillachips en steek deze er pas voor het serveren in.