Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen

Een lekkere hartige snack van krokant bladerdeeg met een vegetarische vulling van groenten en zure room

Ingrediënten
  • 10 vellen bladerdeeg
  • 1 klein blikje mais
  • 1 grote paprika
  • 2 bosuien
  • 1 eetlepel taco kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 125 ml zure room
  • 1 ei

Bereiding
Laat de het deeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de mais goed uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bosuien in ringetjes. Meng deze drie door elkaar in een kom. Voeg de Mexicaanse kruiden en paprikapoeder toe en meng door elkaar.

Neem een vel deeg en besmeer een helft diagonaal met wat zure room. Schep wat van het Mexicaanse groente mengsel er op (niet te veel). Vouw de flap diagonaal dubbel en druk goed dicht met een vork. Herhaal dit met de rest en leg de Mexicaanse flappen op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk met ei. Bestrooi nog een beetje met wat Mexicaanse kruiden en paprikapoeder en bak de 20 a 25 minuten in de oven.

mexicaanse flappen www.leukerecepten.nl

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×