Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen

Een lekkere hartige snack van krokant bladerdeeg met een vegetarische vulling van groenten en zure room

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Laat de het deeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de mais goed uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bosuien in ringetjes. Meng deze drie door elkaar in een kom. Voeg de Mexicaanse kruiden en paprikapoeder toe en meng door elkaar.

 Neem een vel deeg en besmeer een helft diagonaal met wat zure room. Schep wat van het Mexicaanse groente mengsel er op (niet te veel). Vouw de flap diagonaal dubbel en druk goed dicht met een vork. Herhaal dit met de rest en leg de Mexicaanse flappen op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk met ei. Bestrooi nog een beetje met wat Mexicaanse kruiden en paprikapoeder en bak de 20 a 25 minuten in de oven.

39 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!