Ga naar de inhoud
Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen

Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen

Een lekkere hartige snack van krokant bladerdeeg met een vegetarische vulling van groenten en zure room

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 10 vellen bladerdeeg
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 grote paprika
  • 2 bosuien
  • 1 eetlepel taco kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 125 ml zure room
  • 1 ei

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de het deeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de mais goed uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bosuien in ringetjes. Meng deze drie door elkaar in een kom. Voeg de Mexicaanse kruiden en paprikapoeder toe en meng door elkaar.


    mexicaanse flappen www.leukerecepten.nl mexicaanse flappen www.leukerecepten.nl mexicaanse flappen www.leukerecepten.nl
  2. Neem een vel deeg en besmeer een helft diagonaal met wat zure room. Schep wat van het Mexicaanse groente mengsel er op (niet te veel). Vouw de flap diagonaal dubbel en druk goed dicht met een vork. Herhaal dit met de rest en leg de Mexicaanse flappen op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk met ei. Bestrooi nog een beetje met wat Mexicaanse kruiden en paprikapoeder en bak de 20 a 25 minuten in de oven.