Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen

Een lekkere hartige snack van krokant bladerdeeg met een vegetarische vulling van groenten en zure room

Ingrediënten

Bereiding

 Laat de het deeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de mais goed uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bosuien in ringetjes. Meng deze drie door elkaar in een kom. Voeg de Mexicaanse kruiden en paprikapoeder toe en meng door elkaar.

 Neem een vel deeg en besmeer een helft diagonaal met wat zure room. Schep wat van het Mexicaanse groente mengsel er op (niet te veel). Vouw de flap diagonaal dubbel en druk goed dicht met een vork. Herhaal dit met de rest en leg de Mexicaanse flappen op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk met ei. Bestrooi nog een beetje met wat Mexicaanse kruiden en paprikapoeder en bak de 20 a 25 minuten in de oven.

mexicaanse flappen www.leukerecepten.nl

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×