Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse tortillasalade

Probeer eens deze Mexicaanse salade met tortilla chips, mais, tomaatjes en een heerlijke frisse dressing
Ingrediënten
100 gr (eikenblad) sla
100 gr tortilla chips
2 avocado’s
Paar groene jalapeno pepers (uit pot)
1 klein blikje mais a 150 gr, uitgelekt
250 gr tomaatjes
 
Dressing:
1 limoen
1 eetl honing
1 theel donkere balsamico azijn
Zeezout
Zwarte peper
Scheutje olijfolie
 
Bereiding
Rasp de limoen en pers het sap uit. Meng de rasp en het sap met de honing, balsamico azijn, olijfolie en breng op smaak met een beetje peper en zeezout. Snijd de avocado’s doormidden, draai de helften los van elkaar en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de tomaatjes en snijd de jalapeno pepers in dunne ringetjes. Meng de sla met de tomaatjes, mais, jalapeno peper en stukjes avocado en verdeel de dressing er over. Schep alles luchtig door elkaar met twee lepels en voeg als laatste de tortilla chips toe. Het mooiste is om een beetje salade op een bord te scheppen en een paar laagjes te maken van wat chips en sla. Serveer de salade direct zodat de chips nog lekker krokant is.
Als je deze salade als bijgerecht eet dan is het ongeveer voor 4 personen, als hoofdgerecht voor 2 personen.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×