Mini brioche

Luxe zoete witte broodjes, lekker met jam of roomboter bij de kerstbrunch
Ingrediënten 
1 zakje instant gist a 7 gr
350 gr bloem
3 eieren
50 gr suiker
snuf zout
2 eetlepels lauwe melk
150 gr roomboter
1/2 eetl olie
 
Materialen
Mixer met deeghaken
Brioche vormpjes (muffinvormpjes of 1 grote bakvorm gaat ook prima)
Theedoek
 
Bereiding
Klop alvast de eieren los (bewaar een beetje ei voor het bestrijken) en snijd de boter in stukjes. Zeef de bloem in een kom en voeg het zout en de gist toe. Voeg de eieren toe en kneed met een mixer met deeghaken 2 minuten. Meng de suiker en de melk in een kommetje en giet bij het deeg. Kneed nog 10 minuten door. Voeg onder het mixen beetje bij beetje de boter toe totdat deze is opgenomen. Het deeg wordt elastisch van structuur.
 
mini brioches 01
mini brioches 01
mini brioches 01
Doe het deeg in een schone, met een klein beetje olie ingesmeerde kom. Dek af met een iets vochtige en schone theedoek. Laat 2 uur rijzen op een warme plek in het huis. Het volume zal verdubbelen. Haal het deeg uit de kom en bestrooi een werkvlak goed in met bloem. Kneed het deeg een paar keer goed door. Vet brioche vormpjes in met boter. Leg een balletje deeg in de vormpjes en draai nog een kleiner balletje en leg dit er boven op.
 
mini brioches 01
mini brioches 01
mini brioches 01
De volume gaat nog ongeveer voor de helft toenemen, dus houd daar rekening mee met de bakvorm. Dek de vakvormpje af met de theedoek en laat weer minimaal een uur rijzen. Verwarm de oven op 190 graden. Besmeer het briochedeeg in met een beetje ei. Zet de vormpjes ongeveer 20 tot 25 min in de oven. Gebruik je een grote vorm dan kun je een baktijd van 30 min aanhouden.
 
Lekker met jam en roomboter.
22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.