
Mini yoghurt ijstaartjes
Zelfgemaakte mini ijstaartjes uit een muffinvorm met yoghurt, meringue schuimpjes en bosvruchten. Een heerlijk tussendoortje of nagerecht.
40 M + 3 U in de vriezer
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
200 ml Griekse yoghurt
-
250 ml slagroom
-
75 gr meringue schuimpjes
-
2 eetlepels suiker
-
150 gr fruit ( bijvoorbeeld frambozen en bosbessen )
-
75 gr theebiscuitjes ( mariakoekjes )
-
75 gr boter ( gesmolten )
Materialen
-
Mixer
-
Muffinbakblik of siliconen muffinvormpjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Schep in iedere muffinvorm een laagje koekkruimels en druk aan met een lepeltje. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker. Schep de yoghurt er bij en mix kort er door heen. Verkruimel de meringue schuimpjes grof en schep deze door het yoghurt-slagroommengsel.
-
Pureer ongeveer ¾ van het fruit met een vork of in een keukenmachine. Schep dit een of twee keer door de room zodat er nog een groot contrast is tussen de witte room en het gepureerde fruit. Vul de muffinvormpje tot de rand met het mengsel en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
-
Laat ze voor het serveren een paar minuten ontdooien zodat ze makkelijk uit het vormpje gaan en zodat je ze makkelijk kunt eten. Garneer met het overgebleven fruit. Deze taartjes zijn ideaal om de vriezer te hebben als je (onverwachts) eters over de vloer krijgt.
Heeft het gesmaakt?
115 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 191
- vet 13 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 16 gr
- w.v. suikers 11 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 2.5 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker