Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini yoghurt ijstaartjes

Zelf gemaakte mini ijstaartjes uit een muffinvorm met yoghurt, meringue schuimpjes en bosvruchten

Ingredienten
200 ml griekse yoghurt
250 ml slagroom
75 gr meringue schuimpjes
2 eetl suiker
150 gr fruit, bijvoorbeeld frambozen en bosbessen
75 gr theebiscuitjes (mariakoekjes)
75 gr boter, gesmolten
 
Materialen
Mixer
Muffinbakblik of siliconen muffinvormpjes
 
Bereiding
Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Schep in iedere muffinvorm een laagje koekkruimels en druk aan met een lepeltje. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker. Schep de yoghurt er bij en mix kort er door heen. Verkruimel de meringue schuimpjes grof en schep deze door het yoghurt-slagroommengsel.
 
mini yoghurt ijstaartje 01mini yoghurt ijstaartje 01 mini yoghurt ijstaartje 01
Pureer ongeveer ¾ van het fruit met een vork of in een keukenmachine. Schep dit een of twee keer door de room zodat er nog een groot contrast is tussen de witte room en het gepureerde fruit. Vul de muffinvormpje tot de rand met het mengsel en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
 
mini yoghurt ijstaartje 01mini yoghurt ijstaartje 01mini yoghurt ijstaartje 01
Laat ze voor het serveren een paar minuten ontdooien zodat ze makkelijk uit het vormpje gaan en zodat je ze makkelijk kunt eten. Garneer met het overgebleven fruit. Deze taartjes zijn ideaal om de vriezer te hebben als je (onverwachts) eters over de vloer krijgt.

 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)