Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gezonde(re) oliebollen uit de oven

Deze gezonde(re) oliebollen zijn gemaakt met speltbloem en worden gebakken in de oven, toch zijn ze lekker luchtig en zoet van smaak door de kaneel en appel

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Meng de melk met de gist. Voeg de snuf zout en kaneel toe aan de bloem en roer door elkaar. Giet de melk met gist bij het bloemmengel en voeg ook het ei toe.

 Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Voeg deze samen met de rozijnen toe aan het deeg. Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en zet op een warme plek. Laat het oliebollenbeslag een uur rijzen.

 Verwarm de oven op 200 graden hetelucht functie. Giet in elke muffinvorm een kleine beetje zonnebloemolie en vet de randen in.

 Schep een flinke lepel van het gerezen beslag in elke muffinvorm. Bak de oliebollen 20 tot 25 minuten in de oven tot de goudbruin zijn. Haal ze uit de vormpjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Gezonde(re) oliebollen uit de oven

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×