Gezonde(re) oliebollen uit de oven

Deze gezonde(re) oliebollen zijn gemaakt met speltbloem en worden gebakken in de oven, toch zijn ze lekker luchtig en zoet van smaak door de kaneel en appel

Hapjes en snacks 20 min + 20 min oventijd + 1 uur rijzen

ingrediënten

voor 10 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de melk met de gist. Voeg de snuf zout en kaneel toe aan de bloem en roer door elkaar. Giet de melk met gist bij het bloemmengel en voeg ook het ei toe.

  2. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Voeg deze samen met de rozijnen toe aan het deeg. Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en zet op een warme plek. Laat het oliebollenbeslag een uur rijzen.

  3. Verwarm de oven op 200 graden hetelucht functie. Giet in elke muffinvorm een kleine beetje zonnebloemolie en vet de randen in.

  4. Schep een flinke lepel van het gerezen beslag in elke muffinvorm. Bak de oliebollen 20 tot 25 minuten in de oven tot de goudbruin zijn. Haal ze uit de vormpjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Heeft het gesmaakt?
289 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!