Gezonde(re) oliebollen uit de oven

Deze gezonde(re) oliebollen zijn gemaakt met speltbloem en worden gebakken in de oven, toch zijn ze lekker luchtig en zoet van smaak door de kaneel en appel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Meng de melk met de gist. Voeg de snuf zout en kaneel toe aan de bloem en roer door elkaar. Giet de melk met gist bij het bloemmengel en voeg ook het ei toe.

 Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Voeg deze samen met de rozijnen toe aan het deeg. Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en zet op een warme plek. Laat het oliebollenbeslag een uur rijzen.

 Verwarm de oven op 200 graden hetelucht functie. Giet in elke muffinvorm een kleine beetje zonnebloemolie en vet de randen in.

 Schep een flinke lepel van het gerezen beslag in elke muffinvorm. Bak de oliebollen 20 tot 25 minuten in de oven tot de goudbruin zijn. Haal ze uit de vormpjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

209 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.