
Ontbijtmuffins met havermout
Deze havermout muffins met banaan en blauwe bessen zijn ideaal als gezond ontbijt on the go of als tussendoortje
15 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
200 gr havervlokken
-
2 bananen
-
2 eieren
-
1 eetlepel bakpoeder
-
215 gr Griekse yoghurt
-
175 gr blauwe bessen
-
Een handje pecannoten
Benodigdheden
-
12 muffinvormpjes
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havervlokken in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de bananen, eieren, bakpoeder en Griekse yoghurt hieraan toe en mix tot een glad beslag. Meng op het laatst met een spatel de blauwe bessen erdoorheen.
-
Schep het beslag in de muffinvormpjes en leg er wat stukjes pecannoten bovenop. Zet 30 minuten in de oven. Controleer met een satƩprikker of de muffins gaar zijn en laat afkoelen.
-
Deze ontbijtmuffins zijn 2-3 dagen houdbaar. Wil je er langer van genieten, vries ze dan in.
Heeft het gesmaakt?
564 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 130
- vet 4 gr
- verzadigd vet 0.8 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 6 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 4 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker