Ga naar de inhoud
Ontbijtmuffins met havermout

Ontbijtmuffins met havermout

Deze havermout muffins met banaan en blauwe bessen zijn ideaal als gezond ontbijt on the go of als tussendoortje

15 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 200 gr havervlokken
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 215 gr Griekse yoghurt
  • 175 gr blauwe bessen
  • Een handje pecannoten

Benodigdheden

  • 12 muffinvormpjes
  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havervlokken in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de bananen, eieren, bakpoeder en Griekse yoghurt hieraan toe en mix tot een glad beslag. Meng op het laatst met een spatel de blauwe bessen erdoorheen.


  2. Schep het beslag in de muffinvormpjes en leg er wat stukjes pecannoten bovenop. Zet 30 minuten in de oven. Controleer met een satƩprikker of de muffins gaar zijn en laat afkoelen.


  3. Deze ontbijtmuffins zijn 2-3 dagen houdbaar. Wil je er langer van genieten, vries ze dan in.