Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Oosterse yakitori spies

Er zijn onwijs veel soorten yakitori; van kip, rundvlees of vis. De meest klassieke versie is toch wel de spies van kip en bosui.

Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 3 bosuien
  • zonnebloemolie omin te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel ketjap
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 100 ml mirin (Japanse kookwijn)
  • 100 ml water
  • 100 ml sojasaus
Materialen
  • steelpannetje
  • houten saté prikkers

Bereiding
Snijd de groene uiteinden van de bosuien af. Neem de uiteinden en voeg deze samen met alle ingrediënten van de marinade in een steelpannetje. Zet ongeveer 30-45 minuten op laag vuur tot het voor de helft gereduceerd is, dan is je marinade klaar. In de tussentijd leg je de houten prikkers in wat water om te voorkomen dat de prikkers verbranden.

yakitori_01.jpg
yakitori_02.jpg
yakitori_03.jpg

Snijd nu de kippendijen in stukken en leg deze in de marinade. Hoe langer je de kip in de marinade laat staan, hoe lekkerder, maar 30 minuten is al voldoende. Rij nu de gemarineerde kip op de prikkers met 2 stukjes bosui per prikker. Laat nu de Yakitori langzaam, in ongeveer 20 minuten, garen op laag vuur in een scheutje zonnebloemolie.

Beoordeling (28 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×