Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Oosterse yakitori spies

Er zijn onwijs veel soorten yakitori; van kip, rundvlees of vis. De meest klassieke versie is toch wel de spies van kip en bosui.

Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 3 bosuien
  • zonnebloemolie omin te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel ketjap
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 100 ml mirin (Japanse kookwijn)
  • 100 ml water
  • 100 ml sojasaus
Materialen
  • steelpannetje
  • houten saté prikkers

Bereiding
Snijd de groene uiteinden van de bosuien af. Neem de uiteinden en voeg deze samen met alle ingrediënten van de marinade in een steelpannetje. Zet ongeveer 30-45 minuten op laag vuur tot het voor de helft gereduceerd is, dan is je marinade klaar. In de tussentijd leg je de houten prikkers in wat water om te voorkomen dat de prikkers verbranden.

Snijd nu de kippendijen in stukken en leg deze in de marinade. Hoe langer je de kip in de marinade laat staan, hoe lekkerder, maar 30 minuten is al voldoende. Rij nu de gemarineerde kip op de prikkers met 2 stukjes bosui per prikker. Laat nu de Yakitori langzaam, in ongeveer 20 minuten, garen op laag vuur in een scheutje zonnebloemolie.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×