Oosterse yakitori spies
Er zijn onwijs veel soorten yakitori; van kip, rundvlees of vis. De meest klassieke versie is toch wel de spies van kip en bosui.
20 M + 45 M koken + 30 M marineren
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
4 kippendijen
-
3 bosuien
-
bosuien
-
1 teentje knoflook
-
2 cm gember
-
1 eetlepel bruine basterdsuiker
-
2 eetlepel ketjap
-
0.5 blokje kippenbouillon
-
100 ml mirin ( Japanse kookwijn )
-
100 ml water
-
100 ml sojasaus
Materialen
-
steelpannetje
-
houten satƩ prikkers
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de groene uiteinden van de bosuien af. Neem de uiteinden en voeg deze samen met alle ingrediƫnten van de marinade in een steelpannetje. Zet ongeveer 30-45 minuten op laag vuur tot het voor de helft gereduceerd is, dan is je marinade klaar. In de tussentijd leg je de houten prikkers in wat water om te voorkomen dat de prikkers verbranden.
-
Snijd nu de kippendijen in stukken en leg deze in de marinade. Hoe langer je de kip in de marinade laat staan, hoe lekkerder, maar 30 minuten is al voldoende. Rij nu de gemarineerde kip op de prikkers met 2 stukjes bosui per prikker. Laat nu de Yakitori langzaam, in ongeveer 20 minuten, garen op laag vuur in een scheutje zonnebloemolie.
Heeft het gesmaakt?
147 stemmen
Ook lekker