Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Oosterse yakitori spies

Er zijn onwijs veel soorten yakitori; van kip, rundvlees of vis. De meest klassieke versie is toch wel de spies van kip en bosui.

Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 3 bosuien
  • zonnebloemolie omin te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel ketjap
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 100 ml mirin (Japanse kookwijn)
  • 100 ml water
  • 100 ml sojasaus
Materialen
  • steelpannetje
  • houten saté prikkers

Bereiding
Snijd de groene uiteinden van de bosuien af. Neem de uiteinden en voeg deze samen met alle ingrediënten van de marinade in een steelpannetje. Zet ongeveer 30-45 minuten op laag vuur tot het voor de helft gereduceerd is, dan is je marinade klaar. In de tussentijd leg je de houten prikkers in wat water om te voorkomen dat de prikkers verbranden.

yakitori_01.jpg
yakitori_02.jpg
yakitori_03.jpg

Snijd nu de kippendijen in stukken en leg deze in de marinade. Hoe langer je de kip in de marinade laat staan, hoe lekkerder, maar 30 minuten is al voldoende. Rij nu de gemarineerde kip op de prikkers met 2 stukjes bosui per prikker. Laat nu de Yakitori langzaam, in ongeveer 20 minuten, garen op laag vuur in een scheutje zonnebloemolie.

Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette