Gazpacho met meloen

Een lekkere koude gazpacho soep met een lichtzoete en frisse smaak van meloen en munt, een perfecte amuse.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de tomaten, watermeloen en halve komkommer in grove stukken en doe in een blender. Doe het brood in stukjes, olijfolie, rode wijnazijn en ca 8 blaadjes verse munt toe en mix goed door elkaar.

 Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als het goed is, is de gazpacho precies de juiste dikte. Maar als de gazpacho toch te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat extra brood toe.

 Schenk de gazpacho met meloen in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Prik de rauwe ham aan prikkers. Garneer de glaasjes meloen gazpacho met croutons en wat verse munt. Leg het prikkertje met ham er op voor het serveren.

 Vervang de watermeloen ook eens door een galiameloen of cantaloupe. Bekijk hier de originele gazpacho

38 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!