Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gazpacho met meloen

Een lekkere koude gazpacho soep met een lichtzoete en frisse smaak van meloen en munt, een perfecte amuse.

Ingrediënten

Bereiding

 Snijd de tomaten, watermeloen en halve komkommer in grove stukken en doe in een blender. Doe het brood in stukjes, olijfolie, rode wijnazijn en ca 8 blaadjes verse munt toe en mix goed door elkaar.

 Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als het goed is, is de gazpacho precies de juiste dikte. Maar als de gazpacho toch te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat extra brood toe.

 Schenk de gazpacho met meloen in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Prik de rauwe ham aan prikkers. Garneer de glaasjes meloen gazpacho met croutons en wat verse munt. Leg het prikkertje met ham er op voor het serveren.

 Vervang de watermeloen ook eens door een galiameloen of cantaloupe. Bekijk hier de originele gazpacho

gazpacho_met-meloen

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×