Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gazpacho met meloen

Een lekkere koude gazpacho soep met een lichtzoete en frisse smaak van meloen en munt, een perfecte amuse.

Ingrediënten
  • 75 olijfolie
  • 500 tomaten
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • ½ komkommer
  • snuf peper en zout
  • 1 sneetje brood
  • verse munt
  • 250 gr watermeloen
  • 2 plakken rauwe ham voor de garnering
  • croutons

Bereiding
Snijd de tomaten, watermeloen en halve komkommer in grove stukken en doe in een blender. Doe het brood in stukjes, olijfolie, rode wijnazijn en ca 8 blaadjes verse munt toe en mix goed door elkaar.

Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als het goed is, is de gazpacho precies de juiste dikte. Maar als de gazpacho toch te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat extra brood toe.

Schenk de gazpacho met meloen in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Prik de rauwe ham aan prikkers. Garneer de glaasjes meloen gazpacho met croutons en wat verse munt. Leg het prikkertje met ham er op voor het serveren.

Vervang de watermeloen ook eens door een galiameloen of cantaloupe. Bekijk hier de originele gazpacho

gazpacho_met-meloen

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×