Ga naar de inhoud
Gazpacho met meloen

Gazpacho met meloen

Een lekkere koude gazpacho soep met een lichtzoete en frisse smaak van meloen en munt, een perfecte amuse.

15 M + 1 U wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 75 olijfolie
  • 500 tomaten
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 0.5 komkommer
  • snuf peper en zout
  • 1 sneetje brood
  • verse munt
  • 250 gr watermeloen
  • 2 plakken rauwe ham voor de garnering
  • croutons

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tomaten, watermeloen en halve komkommer in grove stukken en doe in een blender. Doe het brood in stukjes, olijfolie, rode wijnazijn en ca 8 blaadjes verse munt toe en mix goed door elkaar.


  2. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als het goed is, is de gazpacho precies de juiste dikte. Maar als de gazpacho toch te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat extra brood toe.


    gazpacho_meloen gazpacho_meloen gazpacho_meloen
  3. Schenk de gazpacho met meloen in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Prik de rauwe ham aan prikkers. Garneer de glaasjes meloen gazpacho met croutons en wat verse munt. Leg het prikkertje met ham er op voor het serveren.


  4. Vervang de watermeloen ook eens door een galiameloen of cantaloupe.

    Bekijk hier de originele gazpacho