Ga naar de inhoud
Tempeh marineren en krokant bakken

Tempeh marineren en krokant bakken

Lekkere sticky en krokant gebakken tempeh met een licht pikante smaak. Heerlijk gemarineerd met o.a. ketjap, sambal en knoflook. Een lekker bijgerecht bij rijst, noedels of in een salade.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr tempeh ( blok )
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels (dikke) ketjap
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • zonnebloemolie om in te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het blok tempeh doormidden en de tempeh daarna in dunne reepjes.


  2. Verhit een laagje van circa 1 cm zonnebloemolie in een pan. Bak hier de reepjes tempeh iets krokant in in 5 à 10 minuten. Laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.


    tempeh bakken stap 1 tempeh bakken stap 2 tempeh bakken stap 3
  3. Meng de ketjap met de sambal in een kommetje. Pers het teentje knoflook erbij. Roer daarna nog de agavesiroop erdoor.


  4. Neem een schone pan en doe hier het ketjap mengsel in en verhit iets. Voeg de reepjes krokant gebakken tempeh toe en roer er doorheen tot ze helemaal bedekt zijn. Verwarm nog een paar minuutjes tot de marinade goed is ingetrokken.


    tempeh bakken stap 4 tempeh bakken stap 5 tempeh bakken stap 6
  5. Tips: serveer met bosui, peterselie en/of sesamzaadjes.


  6. Lekker bij een rijsttafel of bij een noedelgerecht.


  7. Vervang de agavesiroop ook eens door honing (dan is het gerecht niet meer vegan). En check voor een glutenvrij recept of de ketjap geen gluten bevat.