Tempeh marineren en krokant bakken

Lekkere sticky en krokant gebakken tempeh met een licht pikante smaak. Heerlijk gemarineerd met o.a. ketjap, sambal en knoflook. Een lekker bijgerecht bij rijst, noedels of in een salade.

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het blok tempeh doormidden en de tempeh daarna in dunne reepjes.

  2. Verhit een laagje van circa 1 cm zonnebloemolie in een pan. Bak hier de reepjes tempeh iets krokant in in 5 à 10 minuten. Laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Meng de ketjap met de sambal in een kommetje. Pers het teentje knoflook erbij. Roer daarna nog de agavesiroop erdoor.

  4. Neem een schone pan en doe hier het ketjap mengsel in en verhit iets. Voeg de reepjes krokant gebakken tempeh toe en roer er doorheen tot ze helemaal bedekt zijn. Verwarm nog een paar minuutjes tot de marinade goed is ingetrokken.

  5. Tips: serveer met bosui, peterselie en/of sesamzaadjes.

  6. Lekker bij een rijsttafel of bij een noedelgerecht.

  7. Vervang de agavesiroop ook eens door honing (dan is het gerecht niet meer vegan). En check voor een glutenvrij recept of de ketjap geen gluten bevat.

Heeft het gesmaakt?
19 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!