Omgekeerde ananastaart

Deze heerlijke taart met ananas bak je op de kop en draai je na het bakken om. Het resultaat is een lekkere zachte cake met daarop een zoet laagje van schijven ananas en gekonfijte kersjes. Lekker als dessert of bij de koffie of thee.

Bakrecept 30 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Topping:

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

  3. Verhit voor de topping de suiker (niet de basterdsuiker) in een pannetje op zacht vuur tot deze gesmolten is, roer tussendoor niet en laat het mengsel niet donker worden. Roer dan met een garde zachtjes de boter erdoor.

  4. Giet het karamel-mengsel op de bodem van de springvorm met bakpapier. Leg hier de schijven ananas op en leg de kersjes in het midden van de schijven.

  5. Maak dan het beslag. Klop de boter en de basterdsuiker tot het luchtig is. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe samen met het vanille extract. Mix op het einde kort het zelfrijzend bakmeel door het beslag.

  6. Giet het beslag over de schijven ananas. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de ananastaart in ca. 60 minuten gaar.

  7. Haal de ananascake uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Keer hem voorzichtig om op een bord en verwijder het bakpapier. Laat hem geheel afkoelen of serveer hem nog iets warm met bijvoorbeeld een bolletje ijs.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!