
Mini cheesecake met Oreo
Twee heerlijke dingen samen gecombineerd in een muffinvorm: Oreo koekjes en cheesecake!
25 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
300 gr roomkaas ( bv Monchou )
-
150 gr suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
1 snufje zout
-
200 ml crème fraîche
-
2 eieren
-
1 eetlepel maĆÆzena
-
1 rol oreokoekjes ( ca 14 stuks )
Benodigdheden
-
Muffinbakvorm met papiertjes
-
Mixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 140 graden. Doe de papieren muffinvormpjes in de bakvorm en leg een oreokoekje in elk muffinvormpje. Mix de roomkaas met een mixer romig. Voeg de suiker, vanillesuiker en snufje zout toe en mix dit mee totdat alles goed opgenomen is.
-
Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een gladde massa. Doe als laatste de crème fraîche en maïzena erbij en mix dit er kort doorheen. Giet het mengsel op de Oreokoekjes tot net onder de rand. Bak ze in ongeveer 25 minuten gaar in de oven. Laat ze daarna afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze daarna nogmaals 2 uur in de koelkast.
-
Tip: maak ook eens deze fantastische Oreo cheesecake: heerlijk, romig Ʃn knapperig. Daarmee maak je pas echt indruk!
Heeft het gesmaakt?
3717 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 270
- vet 17 gr
- verzadigd vet 9 gr
- koolhydraten 25 gr
- w.v. suikers 17 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 4 gr
- zout 0.3 gr
Ook lekker