Ossenhaas roerbak

Recept voor snelle roerbak van vlees en groente met een Oosters tintje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd het vlees in reepjes. Verhit een beetje wokolie in een pan en bak het vlees rondom aan in ca. 1 a 2 minuten. Schep het vlees uit de pan en zet apart. Kook de broccoli in kleine roosjes 3 minuten voor in een pan met water en giet af. Snipper de ui, knoflook en rode peper en bak in dezelfde pan 2 minuutjes aan.

 Snijd de paprika in blokjes en bak ook 3 minuten mee. Voeg de broccoli toe met het gebakken vlees en roerbak kort mee. Voeg de woksaus toe en schep goed door en laat nog kort even goed in trekken. Schep als laatste de sesamzaadjes en cashewnoten door de ossenhaas roerbak. Lekker met wat rijst.

115 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.