
Ossenhaas roerbak
Recept voor snelle roerbak van vlees en groente met een Oosters tintje
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 gr ossenhaas ( of biefstuk )
-
250 gr broccoli
-
1 paprika
-
1/2 rode peper
-
1 teen knoflook
-
1 uitje
-
1/2 eetlepel sesamzaadjes
-
handje cashewnoten
-
Scheut teriyaki woksaus ( bv teriyaki honing knoflook van Kikkoman )
-
Scheutje wokolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd het vlees in reepjes. Verhit een beetje wokolie in een pan en bak het vlees rondom aan in ca. 1 a 2 minuten. Schep het vlees uit de pan en zet apart. Kook de broccoli in kleine roosjes 3 minuten voor in een pan met water en giet af. Snipper de ui, knoflook en rode peper en bak in dezelfde pan 2 minuutjes aan.
-
Snijd de paprika in blokjes en bak ook 3 minuten mee. Voeg de broccoli toe met het gebakken vlees en roerbak kort mee. Voeg de woksaus toe en schep goed door en laat nog kort even goed in trekken. Schep als laatste de sesamzaadjes en cashewnoten door de ossenhaas roerbak. Lekker met wat rijst.
Heeft het gesmaakt?
130 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 250
- vet 14 gr
- verzadigd vet 3 gr
- koolhydraten 12 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 20 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker