Ga naar de inhoud
Ossenhaas roerbak

Ossenhaas roerbak

Recept voor snelle roerbak van vlees en groente met een Oosters tintje

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr ossenhaas ( of biefstuk )
  • 250 gr broccoli
  • 1 paprika
  • 1/2 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 uitje
  • 1/2 eetlepel sesamzaadjes
  • handje cashewnoten
  • Scheut teriyaki woksaus ( bv teriyaki honing knoflook van Kikkoman )
  • Scheutje wokolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het vlees in reepjes. Verhit een beetje wokolie in een pan en bak het vlees rondom aan in ca. 1 a 2 minuten. Schep het vlees uit de pan en zet apart. Kook de broccoli in kleine roosjes 3 minuten voor in een pan met water en giet af. Snipper de ui, knoflook en rode peper en bak in dezelfde pan 2 minuutjes aan.


  2. Snijd de paprika in blokjes en bak ook 3 minuten mee. Voeg de broccoli toe met het gebakken vlees en roerbak kort mee. Voeg de woksaus toe en schep goed door en laat nog kort even goed in trekken. Schep als laatste de sesamzaadjes en cashewnoten door de ossenhaas roerbak. Lekker met wat rijst.