Ovenschotel met gehakt en snijbonen

Gehakt met snijbonen en tomaat onder een laagje aardappelpuree met een Indiase twist

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Schil de aardappels en kook ze in 15 tot 20 min gaar. Giet ze af en voege en scheut kokosmelk en de klont boter, peper en zout toe en pureer tot een gladde puree. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en fruit deze aan in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Kook ondertussen de snijbonen 8 minuten of verwarm ze 5 minuten in de magnetron. Voeg de currypasta en een klein scheutje water toe aan het gehakt en meng door elkaar.

  Voeg de snijbonen toe en laat nog een paar minuten pruttelen tot het vocht een beetje verdampt is. Vet een ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Halveer de tomaatjes en leg deze in het gehakt. Dek af met een laag puree. Bestrooi met amandel en zet de schotel 25 min in de oven. Voor een snelle variant kun je ook een zakje of bak aardappelpuree gebruiken.

410 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.