Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel met gehakt en snijbonen

Gehakt met snijbonen en tomaat onder een laagje aardappelpuree met een Indiase twist

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Schil de aardappels en kook ze in 15 tot 20 min gaar. Giet ze af en voege en scheut kokosmelk en de klont boter, peper en zout toe en pureer tot een gladde puree. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en fruit deze aan in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Kook ondertussen de snijbonen 8 minuten of verwarm ze 5 minuten in de magnetron. Voeg de currypasta en een klein scheutje water toe aan het gehakt en meng door elkaar.

  Voeg de snijbonen toe en laat nog een paar minuten pruttelen tot het vocht een beetje verdampt is. Vet een ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Halveer de tomaatjes en leg deze in het gehakt. Dek af met een laag puree. Bestrooi met amandel en zet de schotel 25 min in de oven. Voor een snelle variant kun je ook een zakje of bak aardappelpuree gebruiken.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×