Ovenschotel met gehakt en snijbonen

Gehakt met snijbonen en tomaat onder een laagje aardappelpuree met een Indiase twist

Hoofdgerecht 45 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook ze in 15 tot 20 min gaar. Giet ze af en voege en scheut kokosmelk en de klont boter, peper en zout toe en pureer tot een gladde puree. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en fruit deze aan in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Kook ondertussen de snijbonen 8 minuten of verwarm ze 5 minuten in de magnetron. Voeg de currypasta en een klein scheutje water toe aan het gehakt en meng door elkaar.

  2. Voeg de snijbonen toe en laat nog een paar minuten pruttelen tot het vocht een beetje verdampt is. Vet een ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Halveer de tomaatjes en leg deze in het gehakt. Dek af met een laag puree. Bestrooi met amandel en zet de schotel 25 min in de oven. Voor een snelle variant kun je ook een zakje of bak aardappelpuree gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
423 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!