Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ovenschotel met gehakt en snijbonen

Gehakt met snijbonen en tomaat onder een laagje aardappelpuree met een Indiase twist

Ingrediënten
  • 400 gr fijn gesneden snijbonen
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 150 gr tomaatjes
  • 2 eetlepels milde curry pasta (bv Patak’s)
  • 750 gr aardappels (kruimig)
  • scheutje kokosmelk
  • peper en zout
  • klontje boter
  • 3 eetlepels grof gehakte amandelen
  • 1 eetlepel olie om te bakken
Materialen
  • Grote ovenschaal
  • Stamper

Bereiding
Schil de aardappels en kook ze in 15 tot 20 min gaar. Giet ze af en voege en scheut kokosmelk en de klont boter, peper en zout toe en pureer tot een gladde puree. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en fruit deze aan in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Kook ondertussen de snijbonen 8 minuten of verwarm ze 5 minuten in de magnetron. Voeg de currypasta en een klein scheutje water toe aan het gehakt en meng door elkaar.

ovenschotel_snijbonen_0.jpg
ovenschotel_snijbonen_02.jpg
ovenschotel_snijbonen_03.jpg
ovenschotel_snijbonen_04.jpg

Voeg de snijbonen toe en laat nog een paar minuten pruttelen tot het vocht een beetje verdampt is. Vet een ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Halveer de tomaatjes en leg deze in het gehakt. Dek af met een laag puree. Bestrooi met amandel en zet de schotel 25 min in de oven. Voor een snelle variant kun je ook een zakje of bak aardappelpuree gebruiken.

Beoordeling (352 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst