Ovenschotel met aardappel en falafel

Vegetarische ovenschotel met puntpaprika en balletjes falafel en een romige saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappelschijfjes ca 5 minuten voor in een pan met water. Hak de knoflook fijn en bak samen met de prei een paar minuutjes in een pan tot deze iets begint te slinken. Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er door. Giet dan beetje bij beetje de melk er bij en roer met een garde glad.

 Roer de creme fraiche er door en breng de saus op smaak met peper en zout. Hak de puntpaprika in blokjes. Doe de aardappeltjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel de prei hierover en de puntpaprika. Giet de saus er over en schep alles een keer door. Leg de falafel balletjes er in en bestrooi met kaas. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.

81 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.