Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel met aardappel en falafel

Vegetarische ovenschotel met puntpaprika en balletjes falafel en een romige saus

Ingrediënten
  • 450 gr aardappelschijfjes
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr prei (fijngesneden)
  • 8 balletjes falafel (kant en klaar)
  • 1 (punt)paprika
  • 15 gr bloem
  • 250 melk
  • 15 gr boter
  • 125 creme fraiche
  • handje geraspte kaas
Materialen
  • Kleine ovenschotel

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappelschijfjes ca 5 minuten voor in een pan met water. Hak de knoflook fijn en bak samen met de prei een paar minuutjes in een pan tot deze iets begint te slinken. Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er door. Giet dan beetje bij beetje de melk er bij en roer met een garde glad.

Roer de creme fraiche er door en breng de saus op smaak met peper en zout. Hak de puntpaprika in blokjes. Doe de aardappeltjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel de prei hierover en de puntpaprika. Giet de saus er over en schep alles een keer door. Leg de falafel balletjes er in en bestrooi met kaas. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×