Ga naar de inhoud
Ovenschotel met aardappel en falafel

Ovenschotel met aardappel en falafel

Vegetarische ovenschotel met puntpaprika en balletjes falafel en een romige saus

30 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 450 gr aardappelschijfjes
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr prei ( fijngesneden )
  • 8 balletjes falafel ( kant en klaar )
  • 1 puntpaprika
  • 15 gr bloem
  • 250 melk
  • 15 gr boter
  • 125 crème fraîche
  • handje geraspte kaas

Materialen

  • Kleine ovenschotel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappelschijfjes ca 5 minuten voor in een pan met water. Hak de knoflook fijn en bak samen met de prei een paar minuutjes in een pan tot deze iets begint te slinken. Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er door. Giet dan beetje bij beetje de melk er bij en roer met een garde glad.


  2. Roer de creme fraiche er door en breng de saus op smaak met peper en zout. Hak de puntpaprika in blokjes. Doe de aardappeltjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel de prei hierover en de puntpaprika. Giet de saus er over en schep alles een keer door. Leg de falafel balletjes er in en bestrooi met kaas. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.