Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Paas pannenkoekjes

Zoete mini pannenkoeken met mascarpone en abrikoos, lekker voor de kids aan de paastafel

  • ½ pak pannenkoeken mix (Koopmans)
  • Ingredienten
    • 350 ml melk
    • 1 ei
    • 250 gr mascarpone
    • 12 gehalveerde abrikoosjes op sap
    • 3 eetlepels suiker
    • boter om te bakken

    Bereiding
    Doe de pannenkoekemix in een kom en voeg de helft van de melk toe en klop met een mixer of garde kort doorelkaar. Voeg dan de andere helft van de melk, het ei en de suiker toe en klop tot een egaal beslag. Verhit een beetje boter in een koekenpan en voeg ongeveer een sauslepel beslag toe aan de pan en maak 3 hoopjes.

    paas_pannenkoeken_01.jpg
    paas_pannenkoeken_02.jpg
    paas_pannenkoeken_03.jpg
    paas_pannenkoeken_04.jpg

    Bak deze 2 a 3 minuten en draai ze dan om. Houd ze warm onder een deksel. Besmeer het midden met wat mascarpone en leg er een abrikoosje op. Ik heb iets minder melk gebruikt dan op de verpakking staat aangegeven, hierdoor krijg je een iets dikker beslag wat minder snel uitloopt. Je kunt de pannenkoeken ook in een grote variant maken en halve perziken gebruiken i.p.v. abrikoosjes.

    Beoordeling (13 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Print, by
    Deel

    Salades

    Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

    Perzik salade met krokante geitenkaas
    Mexicaanse pastasalade met mais
    Salade met falafel en mango
    Kip teriyaki salade
    Chimichurri salade met biefstuk
    Print met
    ×