Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Paas pannenkoekjes

Zoete mini pannenkoeken met mascarpone en abrikoos, lekker voor de kids aan de paastafel

  • ½ pak pannenkoeken mix (Koopmans)
  • Ingredienten
    • 350 ml melk
    • 1 ei
    • 250 gr mascarpone
    • 12 gehalveerde abrikoosjes op sap
    • 3 eetlepels suiker
    • boter om te bakken

    Bereiding
    Doe de pannenkoekemix in een kom en voeg de helft van de melk toe en klop met een mixer of garde kort doorelkaar. Voeg dan de andere helft van de melk, het ei en de suiker toe en klop tot een egaal beslag. Verhit een beetje boter in een koekenpan en voeg ongeveer een sauslepel beslag toe aan de pan en maak 3 hoopjes.

    paas_pannenkoeken_01.jpg
    paas_pannenkoeken_02.jpg
    paas_pannenkoeken_03.jpg
    paas_pannenkoeken_04.jpg

    Bak deze 2 a 3 minuten en draai ze dan om. Houd ze warm onder een deksel. Besmeer het midden met wat mascarpone en leg er een abrikoosje op. Ik heb iets minder melk gebruikt dan op de verpakking staat aangegeven, hierdoor krijg je een iets dikker beslag wat minder snel uitloopt. Je kunt de pannenkoeken ook in een grote variant maken en halve perziken gebruiken i.p.v. abrikoosjes.

    Beoordeling (13 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Zoete aardappel gnocchi met spinazie
    Pasta met truffel roomsaus
    Ziti al forno met gehaktballetjes
    Pasta pesto salade met kip
    Kip in Parmaham met courgette