Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Paas pannenkoekjes

Zoete mini pannenkoeken met mascarpone en abrikoos, lekker voor de kids aan de paastafel

  • ½ pak pannenkoeken mix (Koopmans)
  • Ingredienten
    • 350 ml melk
    • 1 ei
    • 250 gr mascarpone
    • 12 gehalveerde abrikoosjes op sap
    • 3 eetlepels suiker
    • boter om te bakken

    Bereiding
    Doe de pannenkoekemix in een kom en voeg de helft van de melk toe en klop met een mixer of garde kort doorelkaar. Voeg dan de andere helft van de melk, het ei en de suiker toe en klop tot een egaal beslag. Verhit een beetje boter in een koekenpan en voeg ongeveer een sauslepel beslag toe aan de pan en maak 3 hoopjes.

    paas_pannenkoeken_01.jpg
    paas_pannenkoeken_02.jpg
    paas_pannenkoeken_03.jpg
    paas_pannenkoeken_04.jpg

    Bak deze 2 a 3 minuten en draai ze dan om. Houd ze warm onder een deksel. Besmeer het midden met wat mascarpone en leg er een abrikoosje op. Ik heb iets minder melk gebruikt dan op de verpakking staat aangegeven, hierdoor krijg je een iets dikker beslag wat minder snel uitloopt. Je kunt de pannenkoeken ook in een grote variant maken en halve perziken gebruiken i.p.v. abrikoosjes.

    Beoordeling (13 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x sinterklaas recepten
    • Gebak en taart
    Speculaascake met appel
    • Gebak en taart
    Sinterklaas pepernotentaart
    • Gebak en taart
    Amandelstaaf

    Herfst recepten

    Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

    Hartige groentetaart met pastinaak
    Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
    Gevulde portobello in bladerdeeg
    Paddenstoelenbouillon
    Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst