
Paas pannenkoekjes
Zoete mini pannenkoeken met mascarpone en abrikoos, lekker voor de kids aan de paastafel
35 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
0.5 pannenkoeken mix ( Koopmans )
-
350 ml melk
-
1 ei
-
250 gr mascarpone
-
12 gehalveerde abrikoosjes op sap
-
3 eetlepels suiker
-
boter om te bakken
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de pannenkoekemix in een kom en voeg de helft van de melk toe en klop met een mixer of garde kort doorelkaar. Voeg dan de andere helft van de melk, het ei en de suiker toe en klop tot een egaal beslag. Verhit een beetje boter in een koekenpan en voeg ongeveer een sauslepel beslag toe aan de pan en maak 3 hoopjes.
-
Bak deze 2 a 3 minuten en draai ze dan om. Houd ze warm onder een deksel. Besmeer het midden met wat mascarpone en leg er een abrikoosje op. Ik heb iets minder melk gebruikt dan op de verpakking staat aangegeven, hierdoor krijg je een iets dikker beslag wat minder snel uitloopt. Je kunt de pannenkoeken ook in een grote variant maken en halve perziken gebruiken i.p.v. abrikoosjes.
Heeft het gesmaakt?
14 stemmen
Ook lekker