Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paas pannenkoekjes

Zoete mini pannenkoeken met mascarpone en abrikoos, lekker voor de kids aan de paastafel

Ingrediënten

Bereiding

 Doe de pannenkoekemix in een kom en voeg de helft van de melk toe en klop met een mixer of garde kort doorelkaar. Voeg dan de andere helft van de melk, het ei en de suiker toe en klop tot een egaal beslag. Verhit een beetje boter in een koekenpan en voeg ongeveer een sauslepel beslag toe aan de pan en maak 3 hoopjes.

 Bak deze 2 a 3 minuten en draai ze dan om. Houd ze warm onder een deksel. Besmeer het midden met wat mascarpone en leg er een abrikoosje op. Ik heb iets minder melk gebruikt dan op de verpakking staat aangegeven, hierdoor krijg je een iets dikker beslag wat minder snel uitloopt. Je kunt de pannenkoeken ook in een grote variant maken en halve perziken gebruiken i.p.v. abrikoosjes.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99