Cantuccini koekjes

Heerlijk recept voor krokante Italiaanse cantuccini koekjes met amandelen, lekker bij de koffie

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 175 graden. Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder in een kom en meng door elkaar. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg toe.

 Doe dan 2 eieren en de honing bij het bloemmengsel en mix door elkaar. Doe dan de amandelen in zijn geheel er bij en meng door elkaar. Vorm er een egaal deeg van en verdeel deze vervolgens in tweeën.

 Neem een bakplaat met bakpapier. Neem een deel deeg en vorm deze tot een lange rol en leg op de bakplaat. Doe dit ook met het andere deel deeg en houd voldoende afstand op de bakplaat. Klop het overige ei los en bestrijk hier de bovenzijde van de rollen mee. Bak ze 20 minuten in de oven.

 Haal ze uit de oven en verlaag de temperatuur naar 130 graden. Snijd de rollen met een scherp mes in schuine plakken. Verdeel deze op de bakplaat en bak de cantuccini koekjes nog eens 5 tot 10 minuutjes. Laat daarna afkoelen.

 Tip: bewaar de cantuccini koekjes in een afgesloten trommel max. 2 weken.

21 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.