Cantuccini koekjes

Heerlijk recept voor krokante Italiaanse cantuccini koekjes met amandelen, lekker bij de koffie

Bakrecept 25 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 30 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder in een kom en meng door elkaar. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg toe.

  2. Doe dan 2 eieren en de honing bij het bloemmengsel en mix door elkaar. Doe dan de amandelen in zijn geheel er bij en meng door elkaar. Vorm er een egaal deeg van en verdeel deze vervolgens in tweeën.

  3. Neem een bakplaat met bakpapier. Neem een deel deeg en vorm deze tot een lange rol en leg op de bakplaat. Doe dit ook met het andere deel deeg en houd voldoende afstand op de bakplaat. Klop het overige ei los en bestrijk hier de bovenzijde van de rollen mee. Bak ze 20 minuten in de oven.

  4. Haal ze uit de oven en verlaag de temperatuur naar 130 graden. Snijd de rollen met een scherp mes in schuine plakken. Verdeel deze op de bakplaat en bak de cantuccini koekjes nog eens 5 tot 10 minuutjes. Laat daarna afkoelen.

  5. Tip: bewaar de cantuccini koekjes in een afgesloten trommel max. 2 weken.

Heeft het gesmaakt?
53 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!