Ga naar de inhoud
Cantuccini koekjes

Cantuccini koekjes

Heerlijk recept voor krokante Italiaanse cantuccini koekjes met amandelen, lekker bij de koffie

25 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: moeilijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr amandelen ( met bruin vliesje )
  • 250 gr bloem + om te bestuiven
  • 0.5 theelepel zout
  • 175 gr suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eieren

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder in een kom en meng door elkaar. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg toe.


    Cantuccini koekjes Cantuccini koekjes Cantuccini koekjes
  2. Doe dan 2 eieren en de honing bij het bloemmengsel en mix door elkaar. Doe dan de amandelen in zijn geheel er bij en meng door elkaar. Vorm er een egaal deeg van en verdeel deze vervolgens in tweeën.


    Cantuccini koekjes Cantuccini koekjes Cantuccini koekjes
  3. Neem een bakplaat met bakpapier. Neem een deel deeg en vorm deze tot een lange rol en leg op de bakplaat. Doe dit ook met het andere deel deeg en houd voldoende afstand op de bakplaat. Klop het overige ei los en bestrijk hier de bovenzijde van de rollen mee. Bak ze 20 minuten in de oven.


    Cantuccini koekjes Cantuccini koekjes Cantuccini koekjes
  4. Haal ze uit de oven en verlaag de temperatuur naar 130 graden. Snijd de rollen met een scherp mes in schuine plakken. Verdeel deze op de bakplaat en bak de cantuccini koekjes nog eens 5 tot 10 minuutjes. Laat daarna afkoelen.


  5. Tip: bewaar de cantuccini koekjes in een afgesloten trommel max. 2 weken.