Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pannenkoek met kaas en spek

Een basisrecept voor perfecte pannenkoeken met spek en kaas voor een hartige smaak

Ingrediënten
  • 300 gr bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 750 ml melk
  • 100 gr geraspte kaas
  • 12 plakken ontbijtspek

Bereiding
Doe de bloem in een grote beslagkom en roer een snufje zout er door. Maak een kuil in het midden en breek de eieren er boven. Schenk ongeveer ¼ deel van de melk er bij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al mixend beetje bij beetje de rest van de melk toe.

Verhit een beetje boter in een koekenpan en laat smelten. Schenk of schep wat beslag in de pan (ongeveer 1 soeplepel) en laat over de hele oppervlakte uitvloeien. Leg 2 plakken ontbijtspek in het beslag voordat het gestold is. Beweeg dan zachtjes met de pan op en neer zodat je zeker weet dat de pannenkoek los zit. Draai hem om en bak ook de andere zijde met het spek licht bruin. Draai hem dan nogmaals om en bestrooi met kaas, doe een deksel op de pan en laat de kaas nog een minuutje smelten.

Bekijk hier het basis recept voor pannenkoeken

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×