Pannenkoek met kaas en spek

Een basisrecept voor perfecte pannenkoeken met spek en kaas voor een hartige smaak

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Doe de bloem in een grote beslagkom en roer een snufje zout er door. Maak een kuil in het midden en breek de eieren er boven. Schenk ongeveer ¼ deel van de melk er bij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al mixend beetje bij beetje de rest van de melk toe.

 Verhit een beetje boter in een koekenpan en laat smelten. Schenk of schep wat beslag in de pan (ongeveer 1 soeplepel) en laat over de hele oppervlakte uitvloeien. Leg 2 plakken ontbijtspek in het beslag voordat het gestold is. Beweeg dan zachtjes met de pan op en neer zodat je zeker weet dat de pannenkoek los zit. Draai hem om en bak ook de andere zijde met het spek licht bruin. Draai hem dan nogmaals om en bestrooi met kaas, doe een deksel op de pan en laat de kaas nog een minuutje smelten.

 Bekijk hier het basis recept voor pannenkoeken

43 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.