Orzo met broccoli en Parmezaanse kaas
Een heerlijk hoofdgerecht van orzo met broccoli, gebakken (vega) spekjes en Parmezaanse kaas. Gegarneerd met pijnboompitten en basilicum. Je hebt dit recept al in 30 minuutjes klaar.
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de (vega) spekjes krokant volgens de instructies op de verpakking. Haal de spekjes uit de pan en zet opzij op een bord bedekt met keukenpapier.
-
In dezelfde pan, voeg een klein beetje olie toe indien nodig. Bak de fijngehakte ui tot ze zacht en doorschijnend zijn, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut.
-
Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze toe aan de pan. Bak voor 2-3 minuten tot de broccoli een heldergroene kleur krijgt. Voeg de orzo toe en roer alles goed door elkaar. Giet de bouillon in de pan, voeg de pesto toe en meng goed.
-
Laat het geheel sudderen tot de orzo gaar is en het meeste vocht geabsorbeerd is, dit duurt ongeveer 15 minuten.
-
Roer vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas door het orzo mengsel. Voeg de eerder gebakken spekjes toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper indien nodig. Serveer het gerecht in diepe borden of kommen en garneer met pijnboompitten en verse fijngehakte basilicum.

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!