Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Parelcouscous met broccoli en zalm

Deze lichte maaltijd van parelcouscous met broccoli en gedroogde tomaatjes is heerlijk in combinatie met een stukje zalm

Ingrediënten

Bereiding

 Besprenkel de stukken zalm met citroensap en bestrooi met een beetje peper en peterselie. Verhit een pan met water en los hier het bouillonblokje in op. Kook hierin de couscous gaar volgens de aangegeven tijd. Kook of stoom ondertussen ook de roosjes broccoli gaar. Giet de couscous af en doe terug in de pan. Voeg het paprikapoeder en de gedroogde tomaatjes in stukjes toe en roer er doorheen. Schep vervolgens de broccoli er door.

 Doe de deksel op de pan en houd warm. Verhit een beetje olie of boter in een pan op hoog vuur en bak hierin de stukjes zalm 3 minuten aan elke zijde, hij mag nog iets rosé zijn van binnen. Serveer de parelcouscous met broccoli met de zalm en garneer met pijnboompitten.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×