Couscous met broccoli en zalm

Deze lichte maaltijd van parelcouscous met broccoli en gedroogde tomaatjes is heerlijk in combinatie met een stukje zalm

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Besprenkel de stukken zalm met citroensap en bestrooi met een beetje peper en peterselie. Verhit een pan met water en los hier het bouillonblokje in op. Kook hierin de couscous gaar volgens de aangegeven tijd. Kook of stoom ondertussen ook de roosjes broccoli gaar. Giet de couscous af en doe terug in de pan. Voeg het paprikapoeder en de gedroogde tomaatjes in stukjes toe en roer er doorheen. Schep vervolgens de broccoli er door.

 Doe de deksel op de pan en houd warm. Verhit een beetje olie of boter in een pan op hoog vuur en bak hierin de stukjes zalm 3 minuten aan elke zijde, hij mag nog iets rosé zijn van binnen. Serveer de parelcouscous met broccoli met de zalm en garneer met pijnboompitten.

252 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!