Ga naar de inhoud
Couscous met broccoli en zalm

Couscous met broccoli en zalm

Deze lichte maaltijd van parelcouscous met broccoli en gedroogde tomaatjes is heerlijk in combinatie met een stukje zalm

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 140 gr parelcouscous
  • 300 gr broccoli
  • 2 stukjes zalm
  • 0.5 bouillonblokje
  • snuf paprikapoeder
  • 60 gr gedroogde tomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
  • Snuf zwarte peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snufje gedroogde peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Besprenkel de stukken zalm met citroensap en bestrooi met een beetje peper en peterselie. Verhit een pan met water en los hier het bouillonblokje in op. Kook hierin de couscous gaar volgens de aangegeven tijd. Kook of stoom ondertussen ook de roosjes broccoli gaar. Giet de couscous af en doe terug in de pan. Voeg het paprikapoeder en de gedroogde tomaatjes in stukjes toe en roer er doorheen. Schep vervolgens de broccoli er door.


  2. Doe de deksel op de pan en houd warm. Verhit een beetje olie of boter in een pan op hoog vuur en bak hierin de stukjes zalm 3 minuten aan elke zijde, hij mag nog iets rosé zijn van binnen. Serveer de parelcouscous met broccoli met de zalm en garneer met pijnboompitten.