Ga naar de inhoud
Couscous met pistacheballetjes

Couscous met pistacheballetjes

Een heerlijk couscousgerecht met rozijnen en radijsjes en gehaktballetjes van crunchy stukjes pistache en Ras El Hanout kruiden.

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr couscous
  • 200 ml groentebouillon
  • 40 gr rozijnen
  • 6 dadels
  • 0.5 courgette
  • 4 radijsjes
  • 2 eetlepels pistachenootjes ( ongezouten )

pistacheballetjes:

  • 75 gr pistachenootjes ( ongezouten )
  • 1 ei
  • 300 gr rundergehakt
  • 0.5 theelepel ras el hanout kruiden
  • 2 eetlepels paneermeel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in dunne plakjes en grill deze in een (grill)pan 2 minuutjes per kant en zet apart.


  2. Hak de pistachenootjes voor de balletjes grof.


  3. Meng ze samen met het ei, Ras El Hanout-kruiden en paneermeel door het gehakt. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe.


  4. Draai er balletjes van.


  5. Verhit een beetje olie in een pan. Bak de balletjes in ca. 10 min gaar,. Schud ze regelmatig op en neer.


  6. Bereid ondertussen ook de couscous volgens de verpakking met de groentebouillon i.p.v. water.


  7. Schep de gegrilde courgette, rozijnen, gehalveerde dadels en in plakken gesneden radijsjes erdoorheen.


  8. Serveer de couscous met de pistacheballetjes en wat grof gehakte pistache.