Couscous met pistacheballetjes

Een heerlijk couscousgerecht met rozijnen en radijsjes en gehaktballetjes van crunchy stukjes pistache en Ras El Hanout kruiden.

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 2 personen

pistacheballetjes:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in dunne plakjes en grill deze in een (grill)pan 2 minuutjes per kant en zet apart.

  2. Hak de pistachenootjes voor de balletjes grof.

  3. Meng ze samen met het ei, Ras El Hanout-kruiden en paneermeel door het gehakt. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe.

  4. Draai er balletjes van.

  5. Verhit een beetje olie in een pan. Bak de balletjes in ca. 10 min gaar,. Schud ze regelmatig op en neer.

  6. Bereid ondertussen ook de couscous volgens de verpakking met de groentebouillon i.p.v. water.

  7. Schep de gegrilde courgette, rozijnen, gehalveerde dadels en in plakken gesneden radijsjes erdoorheen.

  8. Serveer de couscous met de pistacheballetjes en wat grof gehakte pistache.

Heeft het gesmaakt?
61 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!