Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met kalkoen in een glaasje

Serveer met de kerst dit lekkere en verantwoorde voorgerecht van couscous met kalkoenspiesjes

Ingrediënten
  • 250 gr couscous
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 250 gr kalkoen
  • snuf kaneel
  • 100 gr granaatappelpitten
  • Paar takjes verse munt
  • Paar takjes verse peterselie
  • 50 gr feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snuf zout
Materialen:
  • 6 kleine prikkers
  • 6 kleine potjes of glaasjes

Bereiding
Snijd de kalkoen in stukjes van ca 2 x 2 cm. Doe ze in en kom en kruid met een snuf kaneel en peper en zout. Laat de couscous wellen zoals omschreven op de verpakking en voeg een ½ bouillonblokje en een eetlepel olijfolie toe aan het water. Verhit een pan met een beetje olie of boter en bak de kalkoenspiesjes gaar en bruin in ca 8 minuten.

Roer de couscous los met een vork. Roer de granaatappelpitjes er door. Hak de munt en peterselie fijn en schep ook door de couscous. Vul de glaasjes met het couscous mengsel en kruimel er een beetje feta over en steek het kalkoenspiesje er in.

Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×