
Couscous met kalkoen in een glaasje
Serveer met de kerst dit lekkere en verantwoorde voorgerecht van couscous met kalkoenspiesjes
25 M
Ingrediƫnten: Couscous kalkoen
Voor stuks
-
250 gr couscous
-
0.5 kippenbouillonblokje
-
250 gr kalkoen
-
snuf kaneel
-
100 gr granaatappelpitten
-
Paar takjes verse munt
-
Paar takjes verse peterselie
-
50 gr feta
-
1 eetlepel olijfolie
-
Snuf zout
Materialen:
-
6 kleine prikkers
-
6 kleine potjes of glaasjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Couscous kalkoen
-
Snijd de kalkoen in stukjes van ca 2 x 2 cm. Doe ze in en kom en kruid met een snuf kaneel en peper en zout. Laat de couscous wellen zoals omschreven op de verpakking en voeg een ½ bouillonblokje en een eetlepel olijfolie toe aan het water. Verhit een pan met een beetje olie of boter en bak de kalkoenspiesjes gaar en bruin in ca 8 minuten.
-
Roer de couscous los met een vork. Roer de granaatappelpitjes er door. Hak de munt en peterselie fijn en schep ook door de couscous. Vul de glaasjes met het couscous mengsel en kruimel er een beetje feta over en steek het kalkoenspiesje er in.
-
Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.
Heeft het gesmaakt?
34 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 6 gr
- verzadigd vet 2 gr
- koolhydraten 23 gr
- w.v. suikers 2 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 10 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker