Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met kalkoen in een glaasje

Serveer met de kerst dit lekkere en verantwoorde voorgerecht van couscous met kalkoenspiesjes

Ingrediënten
  • 250 gr couscous
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 250 gr kalkoen
  • snuf kaneel
  • 100 gr granaatappelpitten
  • Paar takjes verse munt
  • Paar takjes verse peterselie
  • 50 gr feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snuf zout
Materialen:
  • 6 kleine prikkers
  • 6 kleine potjes of glaasjes

Bereiding
Snijd de kalkoen in stukjes van ca 2 x 2 cm. Doe ze in en kom en kruid met een snuf kaneel en peper en zout. Laat de couscous wellen zoals omschreven op de verpakking en voeg een ½ bouillonblokje en een eetlepel olijfolie toe aan het water. Verhit een pan met een beetje olie of boter en bak de kalkoenspiesjes gaar en bruin in ca 8 minuten.

Roer de couscous los met een vork. Roer de granaatappelpitjes er door. Hak de munt en peterselie fijn en schep ook door de couscous. Vul de glaasjes met het couscous mengsel en kruimel er een beetje feta over en steek het kalkoenspiesje er in.

Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×