Ga naar de inhoud
Couscous met kalkoen in een glaasje

Couscous met kalkoen in een glaasje

Serveer met de kerst dit lekkere en verantwoorde voorgerecht van couscous met kalkoenspiesjes

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr couscous
  • 0.5 kippenbouillonblokje
  • 250 gr kalkoen
  • snuf kaneel
  • 100 gr granaatappelpitten
  • Paar takjes verse munt
  • Paar takjes verse peterselie
  • 50 gr feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snuf zout

Materialen:

  • 6 kleine prikkers
  • 6 kleine potjes of glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kalkoen in stukjes van ca 2 x 2 cm. Doe ze in en kom en kruid met een snuf kaneel en peper en zout. Laat de couscous wellen zoals omschreven op de verpakking en voeg een ½ bouillonblokje en een eetlepel olijfolie toe aan het water. Verhit een pan met een beetje olie of boter en bak de kalkoenspiesjes gaar en bruin in ca 8 minuten.


  2. Roer de couscous los met een vork. Roer de granaatappelpitjes er door. Hak de munt en peterselie fijn en schep ook door de couscous. Vul de glaasjes met het couscous mengsel en kruimel er een beetje feta over en steek het kalkoenspiesje er in.


  3. Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.