Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met kalkoen in een glaasje

Serveer met de kerst dit lekkere en verantwoorde voorgerecht van couscous met kalkoenspiesjes

Ingrediënten
  • 250 gr couscous
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 250 gr kalkoen
  • snuf kaneel
  • 100 gr granaatappelpitten
  • Paar takjes verse munt
  • Paar takjes verse peterselie
  • 50 gr feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snuf zout
Materialen:
  • 6 kleine prikkers
  • 6 kleine potjes of glaasjes

Bereiding
Snijd de kalkoen in stukjes van ca 2 x 2 cm. Doe ze in en kom en kruid met een snuf kaneel en peper en zout. Laat de couscous wellen zoals omschreven op de verpakking en voeg een ½ bouillonblokje en een eetlepel olijfolie toe aan het water. Verhit een pan met een beetje olie of boter en bak de kalkoenspiesjes gaar en bruin in ca 8 minuten.

couscous_potje_kalkoen_01.jpg
couscous_potje_kalkoen_02.jpg
couscous_potje_kalkoen_03.jpg
couscous_potje_kalkoen_04.jpg

Roer de couscous los met een vork. Roer de granaatappelpitjes er door. Hak de munt en peterselie fijn en schep ook door de couscous. Vul de glaasjes met het couscous mengsel en kruimel er een beetje feta over en steek het kalkoenspiesje er in.

Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.

Beoordeling (7 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst