Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous salade met zoete aardappel

Frisse couscous met munt en geroosterde zoete aardappel

Ingrediënten
  • 400 gr cherrytomaatjes
  • 150 gr feta
  • verse munt
  • 500 gr couscous
  • 1 komkommer
  • 2 zoete aardappels
  • scheut olijfolie
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • ½ groente bouillonblokje

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes. Doe ze in een kom en meng met een scheutje olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en komijn. Verspreid de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak in ca 20 min gaar.

couscous_salade_zoete_aardappel_02.jpg
couscous_salade_zoete_aardappel_01.jpg
couscous_salade_zoete_aardappel_03.jpg

Kook ondertussen de couscous gaar volgens de verpakking en voeg een ½ bouillonblokje toe aan het water voor de smaak en een scheutje olijfolie om plakken tegen te gaan. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes door de helft. Schep de geroosterde zoete aardappel, tomaatjes, komkommer en wat fijngehakte munt door de couscous. Brokkel als laatste de feta over de salade.

Beoordeling (60 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst