Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous salade met zoete aardappel

Frisse couscous met munt en geroosterde zoete aardappel

Ingrediënten
  • 400 gr cherrytomaatjes
  • 150 gr feta
  • verse munt
  • 500 gr couscous
  • 1 komkommer
  • 2 zoete aardappels
  • scheut olijfolie
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • ½ groente bouillonblokje

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes. Doe ze in een kom en meng met een scheutje olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en komijn. Verspreid de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak in ca 20 min gaar.

Kook ondertussen de couscous gaar volgens de verpakking en voeg een ½ bouillonblokje toe aan het water voor de smaak en een scheutje olijfolie om plakken tegen te gaan. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes door de helft. Schep de geroosterde zoete aardappel, tomaatjes, komkommer en wat fijngehakte munt door de couscous. Brokkel als laatste de feta over de salade.

Bekijk hier alle salade recepten

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×