Ga naar de inhoud
Couscous salade met zoete aardappel

Couscous salade met zoete aardappel

Frisse couscous met munt en geroosterde zoete aardappel

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr cherrytomaatjes
  • 150 gr feta
  • verse munt
  • 500 gr couscous
  • 1 komkommer
  • 2 zoete aardappels
  • scheut olijfolie
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • 0.5 groente bouillonblokje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes. Doe ze in een kom en meng met een scheutje olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en komijn. Verspreid de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak in ca 20 min gaar.


  2. Kook ondertussen de couscous gaar volgens de verpakking en voeg een ½ bouillonblokje toe aan het water voor de smaak en een scheutje olijfolie om plakken tegen te gaan. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes door de helft. Schep de geroosterde zoete aardappel, tomaatjes, komkommer en wat fijngehakte munt door de couscous. Brokkel als laatste de feta over de salade.


  3. Bekijk hier alle salade recepten