Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous salade met zoete aardappel

Frisse couscous met munt en geroosterde zoete aardappel

Ingrediënten
  • 400 gr cherrytomaatjes
  • 150 gr feta
  • verse munt
  • 500 gr couscous
  • 1 komkommer
  • 2 zoete aardappels
  • scheut olijfolie
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • ½ groente bouillonblokje

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes. Doe ze in een kom en meng met een scheutje olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en komijn. Verspreid de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak in ca 20 min gaar.

couscous_salade_zoete_aardappel_02.jpg
couscous_salade_zoete_aardappel_01.jpg
couscous_salade_zoete_aardappel_03.jpg

Kook ondertussen de couscous gaar volgens de verpakking en voeg een ½ bouillonblokje toe aan het water voor de smaak en een scheutje olijfolie om plakken tegen te gaan. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes door de helft. Schep de geroosterde zoete aardappel, tomaatjes, komkommer en wat fijngehakte munt door de couscous. Brokkel als laatste de feta over de salade.

Beoordeling (60 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette