Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous salade met zoete aardappel

Frisse couscous met munt en geroosterde zoete aardappel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes. Doe ze in een kom en meng met een scheutje olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en komijn. Verspreid de blokjes over een bakplaat met bakpapier en bak in ca 20 min gaar.

 Kook ondertussen de couscous gaar volgens de verpakking en voeg een ½ bouillonblokje toe aan het water voor de smaak en een scheutje olijfolie om plakken tegen te gaan. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes door de helft. Schep de geroosterde zoete aardappel, tomaatjes, komkommer en wat fijngehakte munt door de couscous. Brokkel als laatste de feta over de salade.

 Bekijk hier alle salade recepten

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×