Ga naar de inhoud
Pasta met asperge en krokante zalm

Pasta met asperge en krokante zalm

Romige pasta met groene asperges met een lekker stukje zalm met krokant korstje

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 350 gr groene asperges
  • 150 gr pasta
  • 240 gr Boursin Cuisine ( of creme friache met kruiden )
  • 1 ui
  • 2 stukken zalm
  • 1 ei
  • 2 eetlepels panko
  • peper en zout
  • Boter of olie om in te vetten
  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta gaar in een pan met water. Vet de ovenschaal in. Leg de zalm hierin.


  2. Klop het ei los en bestrijk de zalm hier mee aan de bovenzijde. Bestrooi met een snufje peper en zout. Druk daarna de panko er voorzichtig op. Zet de ovenschaal ca 12 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Zet eventueel de grill er een paar minuutjes bij aan om een mooi bruin korstje te creëren.


  3. Snipper ondertussen ook de ui fijn en fruit deze aan in een grote pan. Snijd een paar cm van de uiteinden van de asperges en gooi weg. Snijd de asperges in stukken en voeg toe aan de pan.


  4. Voeg na 5 minuten de Boursin of creme fraiche toe. Schep de pasta er doorheen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Serveer de pasta met de gegrilde zalm.