Pasta met kip

Heerlijke maaltijd van pasta in een romige saus met kip, groente en een vleugje citroen. Een makkelijk recept voor doordeweeks!

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Kook de spaghetti gaar. Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Fruit de ui en knoflook aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de blokjes kip toe en bak rondom aan in ca 3 minuutjes. Snijd de courgette in blokjes en bak mee met de kip. Voeg de laatste paar minuutjes de champignons toe.

  2. Breng het mengsel op smaak met italiaanse kruiden, chili, peper en zout. Roer de roomkaas er door en laat smelten in de pan. Voeg ongeveer 1 theelepel citroenrasp toe en laat het mengsel nog even pruttelen. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de pan met kip en romige saus of serveer apart. Garneer eventueel met wat basilicum. Ook lekker met geroosterde pijnboompitten.

  3. Tip: vervang de courgette ook eens door prei of broccoli.

Heeft het gesmaakt?
224 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!