Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met kip en champignons

kip, broccoli en champignons gecombineerd met pasta in een heerlijke romige saus

Ingrediënten
  • 200 gr champignons (plakjes)
  • 150 gr spaghetti (of andere pasta)
  • 300 gr kip
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 1 uitje
  • 175 gr broccoli (roosjes)
  • 150 gr roomkaas ((bv Monchou zacht en luchtig))
  • peper en zout
  • snufje italiaanse kruiden
  • paar vlokken gedroogde chili
  • olie om te bakken
  • Verse basilicum ter garnering

Bereiding
Kook de broccoli beetgaar in ca 5 minuten en giet af. Kook ook de pasta gaar. Snijd de kip in stukjes en bak deze aan in een pan met een beetje olie. Breng ondertussen op smaak met een snufje peper en zout. Schep na een minuut of 7 de kip uit pan met een schuimspaan en houd apart. Snipper het uitje en knoflook en bak in dezelfde pan (als er nog veel vocht in zit kun je dit verwijderen).

romige_pasta_met_kip_01.jpg
romige_pasta_met_kip_02.jpg
romige_pasta_met_kip_03.jpg
romige_pasta_met_kip_04.jpg

Voeg dan de champignons toe en bak even mee. Breng het mengsel op smaak met de Italiaanse kruiden, chili, peper en zout. Voeg de kip weer toe aan de pan. Schep dan de roomkaas er bij en roer goed door. Roer dan ook de kaas door de saus en laat smelten. Schep als laatste de broccoli en de spaghetti er door en warm nog kort even door.

Beoordeling (193 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes