Ga naar de inhoud
Pasta met kip uit de oven

Pasta met kip uit de oven

Lekker pasta recept uit de oven met kip, spinazie en tomaatjes en lekker veel mozzarella

45 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 350 gr pasta
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr mozzarella ( geraspt )
  • 300 gr verse spinazie
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 200 gr roomkaas ( bv Monchou zacht en luchtig )
  • scheutje melk
  • 300 gr kipfilet
  • peper en zout
  • 1 theelepel oregano
  • blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel olie

BENODIGDHEDEN

  • Ovenschotel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de verpakking al dente en giet af. Snipper ondertussen het uitje, hak de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie. Snijd de kipfilet in stukjes en bak ze 5 mee totdat ze rondom mooi bruin zijn. Roer de roomkaas en een scheutje melk door de kip totdat er een witte saus ontstaat. Voeg de oregano toe en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.


    pasta met kip uit de oven 01 pasta met kip uit de oven 01 pasta met kip uit de oven 01
  2. Zet het vuur uit en schep de spinazie door de kip en saus en bestrooi met ¾ van de mozzarella. Vet een ovenschaal in en maak een laag op de bodem met de helft van de pasta, hierop de helft kip-spinazie mengsel en wat cherrytomaatjes. Herhaal dit nog een keer en bestrooi met de overgebleven mozzarella. Zet 30 minuten in de oven totdat de mozzarella een mooi lichtbruin korstje heeft. Verdeel wat blaadjes basilicum er over.