Bruschetta met kip

Krokante broodjes met plakjes gegrilde kip, puntpaprika en frisse huttenkase

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Besmeer de sneetjes brood lichtjes met olie. Verhit een grillpan en grill de broodjes een paar minuten iets krokant. Meng de paprikapoeder, oregano, peper en zout met een klein scheutje olie. Besmeer de kip met dit mengsel. Grill ook de kip mooi bruin en gaar in de grillpan, dit duurt ca 10 min afhankelijk van de dikte.

  2. Snijd de puntpaprika alvast in dunne reepjes. Snij de gegrilde kip in plakken en beleg de broodjes hiermee. Schep er wat hüttenkäse op en verdeel de stukjes paprika er over. Bestrooi met wat koriander en maak de kip bruschetta’s af met een snufje zwarte peper. Dit hapje is zowel warm als koud lekker.

Heeft het gesmaakt?
66 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!