
Rucolasalade met tomaatjes
Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.
15 M
Ingrediënten: Rucolasalade met tomaatjes
Voor personen
-
150 gr rucola
-
250 gr cherrytomaatjes
-
100 gr flakes Parmezaanse kaas
-
2 eetlepels Balsamico crème
-
1 handje pijnboompitten
-
1 courgette
-
Scheut olijfolie extra vierge
-
Snuf zwarte peper
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Rucolasalade met tomaatjes
-
Snijd de courgette in plakken en grill in ze in een grillpan en bestrooi met een snufje peper en zout.
-
Doe de sla in een grote kom.
-
Voeg de tomaatjes gehalveerd toe en de gegrilde courgette.
-
Voeg een scheut olijfolie toe en breng op smaak met een snufje zwarte peper en meng door elkaar.
-
Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas. Doe er wat balsamico crème over.
-
Bestrooi met wat pijnboompitten en basilicum. Serveer direct.
-
Tips: voeg ook een wat gekookte pasta en/of kip en/of linzen toe voor een maaltijdsalade.
-
Vervang de courgette ook eens door aubergine of groene asperges.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
17 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 14 gr
- verzadigd vet 3.5 gr
- koolhydraten 6 gr
- w.v. suikers 4 gr
- vezels 2 gr
- eiwit 7 gr
- zout 0.75 gr
Ook lekker