Rucolasalade met tomaatjes

Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de courgette in plakken en grill in ze in een grillpan en bestrooi met een snufje peper en zout.

Doe de sla in een grote kom.

Voeg de tomaatjes gehalveerd toe en de gegrilde courgette.

Voeg een scheut olijfolie toe en breng op smaak met een snufje zwarte peper en meng door elkaar.

Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas. Doe er wat balsamico crème over.

Bestrooi met wat pijnboompitten en basilicum. Serveer direct.

Tips: voeg ook een wat gekookte pasta en/of kip en/of linzen toe voor een maaltijdsalade.

Vervang de courgette ook eens door aubergine of groene asperges.

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!