Rucolasalade met tomaatjes

Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in plakken en grill in ze in een grillpan en bestrooi met een snufje peper en zout.

  2. Doe de sla in een grote kom.

  3. Voeg de tomaatjes gehalveerd toe en de gegrilde courgette.

  4. Voeg een scheut olijfolie toe en breng op smaak met een snufje zwarte peper en meng door elkaar.

  5. Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas. Doe er wat balsamico crème over.

  6. Bestrooi met wat pijnboompitten en basilicum. Serveer direct.

  7. Tips: voeg ook een wat gekookte pasta en/of kip en/of linzen toe voor een maaltijdsalade.

  8. Vervang de courgette ook eens door aubergine of groene asperges.

  9. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
15 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!