Ga naar de inhoud
Pasta met paprikasaus

Pasta met paprikasaus

Lekker en snel recept van pasta met paprikasaus. Het gerecht bevat tagliatelle in een romige saus van gegrilde paprika, kaas en basilicum. Een makkelijk en lekker vegetarisch recept!

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr tagliatelle ( of andere pasta )
  • 2 potten gegrilde paprika a 295 ml
  • 1 teen knoflook
  • 1 uitje
  • 100 gr geraspte kaas
  • 200 ml kookroom
  • 100 ml groentebouillon
  • Handje verse basilicum
  • Handje rucola
  • Snuf peper en zout
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )

Materialen

  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en knoflook grof en bak deze even aan in een pan met een beetje olie of boter. Laat de gegrilde paprika’s goed uitlekken en doe samen met de aangefruite ui en knoflook in een keukenmachine. Mix deze fijn.


  2. Doe deze rode puree weer terug in de pan. Voeg de room en bouillon toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat dit ca. 10 minuutjes pruttelen.


  3. Kook ondertussen ook de pasta gaar. Roer dan ook de kaas en grof gehakte basilicum (bewaar een beetje voor de garnering) door de paprikasaus. Laat de pasta uitlekken en schep door de saus. Verwarm nog een minuutje door.


  4. Verdeel de pasta over borden en doe een beetje rucola, wat extra basilicum, pijnboompitten en kaas er over en smakelijk!


  5. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.