Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met paprikasaus

Tagliatelle in een romige saus van gegrilde paprika en kaas, een makkelijk en lekker vegetarisch recept!

Ingrediënten
  • 400 gr tagliatelle (of andere pasta)
  • 2 potten gegrilde paprika a 295 ml
  • 1 teen knoflook
  • 1 uitje
  • 100 gr geraspte kaas
  • 200 ml kookroom
  • 100 ml groentebouillon
  • Handje verse basilicum
  • Handje rucola
  • Snuf peper en zout
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
Materialen
  • Keukenmachine

Bereiding
Hak de ui en knoflook grof en bak deze even aan in een pan met een beetje olie of boter. Laat de gegrilde paprika’s goed uitlekken en doe samen met de aangefruite ui en knoflook in een keukenmachine. Mix deze fijn. Doe deze rode puree weer terug in de pan. Voeg de room en bouillon toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat dit ca. 10 minuutjes pruttelen. Kook ondertussen ook de pasta gaar. Roer dan ook de kaas en grof gehakte basilicum (bewaar een beetje voor de garnering) door de paprikasaus. Laat de pasta uitlekken en schep door de saus. Verwarm nog een minuutje door. Verdeel de pasta over borden en doe een beetje rucola, wat extra basilicum, pijnboompitten en kaas er over en smakelijk!

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (89 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×