Ga naar de inhoud
Vijgen salade met burrata

Vijgen salade met burrata

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 3 vijgen
  • 100 gr baby spinazie
  • 2 bollen burrata ( of goede buffelmozzarella )
  • Handje pecannoten
  • 4 plakken ontbijtspek ( of pancetta )
  • 4 eetlepels balsamico azijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de plakken ontbijtspek of pancetta krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.


  2. Verdeel de spinazie over 2 borden. Leg de bol burrata in het midden. Kruimel de spek en pecannoten er over.


    vijgensalade www.leukerecepten.nl vijgensalade www.leukerecepten.nl vijgensalade www.leukerecepten.nl
  3. Snijd de vijgen in partjes en verdeel ook over de salade.


  4. Meng 4 eetlepels balsamicoazijn met een kneepje honing en besprenkel de vijgensalade en burrata hiermee.