Vijgen salade met burrata

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de plakken ontbijtspek of pancetta krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

  2. Verdeel de spinazie over 2 borden. Leg de bol burrata in het midden. Kruimel de spek en pecannoten er over.

  3. Snijd de vijgen in partjes en verdeel ook over de salade.

  4. Meng 4 eetlepels balsamicoazijn met een kneepje honing en besprenkel de vijgensalade en burrata hiermee.

Heeft het gesmaakt?
67 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!