Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mousse van limoncello met Bastogne

Dit zomerse dessert met limoncello en Bastogne koekjes is een lekkere en frisse afsluiting van elke maaltijd!

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 40 gr suiker
  • 100 ml slagroom
  • 50 ml limoncello
  • 1 citroen
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 10 bastogne koekjes
Benodigdheden
  • 4 kleine glaasjes
  • Staafmixer

Bereiding
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water zoals aangegeven op de verpakking. Rasp de schil van de citroen (bewaar de citroen voor later), en splits de eieren. Meng de eidooiers met het citroenrasp en de suiker en klop goed door. Pers de citroen uit en verwarm het citroensap in een klein pannetje. Voeg de geweekte gelatine hieraan toe en laat oplossen. Laat even afkoelen en roer door het eiermengsel. Roer daarna ook de limoncello erdoor.

Mousse-van-limoncello-met-bastognekruimels-stap-1.jpg
Mousse-van-limoncello-met-bastognekruimels-stap-2.jpg
Mousse-van-limoncello-met-bastognekruimels-stap-3.jpg

Neem twee kommen en klop in de één de eiwitten stijf met een (staaf)mixer en in de ander de slagroom met de poedersuiker. Spatel de inhoud van beide kommen voorzichtig door het eiermengsel. Breek de Bastogne koekjes in kleine stukjes. Schep een laagje Bastognekruimels op de bodem van de glaasjes met daarover een laag van het limoncello mengsel. Herhaal dit tot de glaasjes zijn gevuld. Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast zodat de mousse kan opstijven.

limoncello_mousse
Beoordeling (41 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette