Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met romige bloemkoolsaus

Gezond pastarecept van volkoren spaghetti met een saus van bloemkool en knapperige serranoham

Ingrediënten
  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine rode uien
  • Een handje pijnboompitten
  • Een scheut olijfolie
  • Een snuf peper en zout
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 plakjes serranoham
  • 75 gram rucola

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes serranoham op een beklede bakplaat en zet hem in de oven gedurende 8 minuten. Breek daarna de krokant geworden ham in stukjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar. Pureer ze dan samen met een scheutje water met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus. Snijd de uien en knoflook fijn en bak ze in een pan met wat olijfolie kort aan. Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

pasta-bloemkoolsaus-stap-1.jpg
pasta-bloemkoolsaus-stap-2.jpg
pasta-bloemkoolsaus-stap-3.jpg
pasta-bloemkoolsaus-stap-4.jpg

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met bloemkoolsaus toe aan de uien en knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verwarm de saus nog een paar minuten voor je hem opdient. Serveer de pasta met de rucola, de bloemkoolsaus, tomaatjes en bestrooi met de stukjes serranoham en de pijnboompitten.

Beoordeling (123 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette