Pasta met romige bloemkoolsaus

Gezond pastarecept van volkoren spaghetti met een saus van bloemkool en knapperige serranoham

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes serranoham op een beklede bakplaat en zet hem in de oven gedurende 8 minuten. Breek daarna de krokant geworden ham in stukjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar. Pureer ze dan samen met een scheutje water met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus. Snijd de uien en knoflook fijn en bak ze in een pan met wat olijfolie kort aan. Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met bloemkoolsaus toe aan de uien en knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verwarm de saus nog een paar minuten voor je hem opdient. Serveer de pasta met de rucola, de bloemkoolsaus, tomaatjes en bestrooi met de stukjes serranoham en de pijnboompitten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.