Ga naar de inhoud
Pasta met romige bloemkoolsaus

Pasta met romige bloemkoolsaus

Gezond pastarecept van volkoren spaghetti met een saus van bloemkool en knapperige serranoham

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine rode uien
  • Een handje pijnboompitten
  • Een scheut olijfolie
  • Een snuf peper en zout
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 plakjes serranoham
  • 75 gram rucola

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes serranoham op een beklede bakplaat en zet hem in de oven gedurende 8 minuten. Breek daarna de krokant geworden ham in stukjes.

    Snijd de bloemkool in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar. Pureer ze dan samen met een scheutje water met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus.

    Snijd de uien en knoflook fijn en bak ze in een pan met wat olijfolie kort aan.

    Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.


  2. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met bloemkoolsaus toe aan de uien en knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verwarm de saus nog een paar minuten voor je hem opdient. Serveer de pasta met de rucola, de bloemkoolsaus, tomaatjes en bestrooi met de stukjes serranoham en de pijnboompitten.