Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met romige bloemkoolsaus

Gezond pastarecept van volkoren spaghetti met een saus van bloemkool en knapperige serranoham

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes serranoham op een beklede bakplaat en zet hem in de oven gedurende 8 minuten. Breek daarna de krokant geworden ham in stukjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar. Pureer ze dan samen met een scheutje water met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus. Snijd de uien en knoflook fijn en bak ze in een pan met wat olijfolie kort aan. Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met bloemkoolsaus toe aan de uien en knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verwarm de saus nog een paar minuten voor je hem opdient. Serveer de pasta met de rucola, de bloemkoolsaus, tomaatjes en bestrooi met de stukjes serranoham en de pijnboompitten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×