Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Courgette caprese

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 3 bollen mozzarella
  • 2 tomaten
  • Handje pijnboompitten
  • blaadjes Versebasilicum
  • 4 eetlepels pesto
  • peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en schraap wat van het vruchtvlees er uit. Bestrooi de binnenzijde met wat peper en zout. Leg de courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat en zet 25 minuten in de oven.

courgette_caprese_01.jpg
courgette_caprese_03.jpg
courgette_caprese_02.jpg

Snijd ondertussen de tomaten en de mozzarella in plakken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Haal de courgettes uit de oven en beleg ze met plakken tomaat, mozzarella, basilicum en tussendoor wat pesto. Bestrooi met pijnboompitten. Ze zijn warm het lekkerste maar kunnen ook koud geserveerd worden.

Beoordeling (5 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x lente recepten
  • Lunch
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
  • Hoofdgerecht
Plaattaart met groene groenten
  • Hoofdgerecht
Lasagne met asperges en kip

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Kip teriyaki met peultjes
Ontbijtkoekjes met abrikoos
Courgette caprese
Appeltaart overnight oats
Kip kiev quesadilla’s