Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Courgette caprese

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 3 bollen mozzarella
  • 2 tomaten
  • Handje pijnboompitten
  • blaadjes Versebasilicum
  • 4 eetlepels pesto
  • peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en schraap wat van het vruchtvlees er uit. Bestrooi de binnenzijde met wat peper en zout. Leg de courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat en zet 25 minuten in de oven.

courgette_caprese_01.jpg
courgette_caprese_03.jpg
courgette_caprese_02.jpg

Snijd ondertussen de tomaten en de mozzarella in plakken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Haal de courgettes uit de oven en beleg ze met plakken tomaat, mozzarella, basilicum en tussendoor wat pesto. Bestrooi met pijnboompitten. Ze zijn warm het lekkerste maar kunnen ook koud geserveerd worden.

Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje paprika met roomkaas
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
Smoothie bowl met banaan en aardbei
Caprese salade met perzik