Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Courgette caprese

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 3 bollen mozzarella
  • 2 tomaten
  • Handje pijnboompitten
  • blaadjes Versebasilicum
  • 4 eetlepels pesto
  • peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en schraap wat van het vruchtvlees er uit. Bestrooi de binnenzijde met wat peper en zout. Leg de courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat en zet 25 minuten in de oven.

courgette_caprese_01.jpg
courgette_caprese_03.jpg
courgette_caprese_02.jpg

Snijd ondertussen de tomaten en de mozzarella in plakken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Haal de courgettes uit de oven en beleg ze met plakken tomaat, mozzarella, basilicum en tussendoor wat pesto. Bestrooi met pijnboompitten. Ze zijn warm het lekkerste maar kunnen ook koud geserveerd worden.

Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
Burger met watermeloensalsa
Yakitori
Spicy pizza diavola
Oosterse biefstuk spies met mango