Romige pasta met prei

Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in water. Vang een kopje kookvocht op tijdens het afgieten.

  2. Bak ondertussen de spekjes in een pan.

  3. Voeg vervolgens de champignons in plakjes toe en roerbak even mee.

  4. Snijd eventueel de prei fijn en voeg de prei en fijngehakte knoflook toe en bak ook even mee.

  5. Roer de crème fraîche erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  6. Schep dan de gekookte pasta erdoor. Voeg een paar eetlepels of klein scheutje van het kookvocht van de pasta toe om het gerecht smeuïg te maken.

  7. Roer ongeveer de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta met prei en laat smelten.

  8. Serveer de tagliatelle met romige prei met de overgebleven Parmezaanse kaas.

Heeft het gesmaakt?
228 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!