Ga naar de inhoud
Romige pasta met prei

Romige pasta met prei

Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 400 gr prei ( gesneden )
  • 250 gr kastanjechampignons ( in plakjes )
  • 100 gr spekjes ( vega )
  • 225 gr tagliatelle pasta
  • 125 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml crĆØme fraĆ®che
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in water. Vang een kopje kookvocht op tijdens het afgieten.


  2. Bak ondertussen de spekjes in een pan.


  3. Voeg vervolgens de champignons in plakjes toe en roerbak even mee.


  4. Snijd eventueel de prei fijn en voeg de prei en fijngehakte knoflook toe en bak ook even mee.


  5. Roer de crĆØme fraĆ®che erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout.


  6. Schep dan de gekookte pasta erdoor. Voeg een paar eetlepels of klein scheutje van het kookvocht van de pasta toe om het gerecht smeuĆÆg te maken.


  7. Roer ongeveer de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta met prei en laat smelten.


  8. Serveer de tagliatelle met romige prei met de overgebleven Parmezaanse kaas.