
Romige pasta met prei
Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.
25 M
Ingrediƫnten: Romige pasta met prei
Voor personen
-
400 gr prei ( gesneden )
-
250 gr kastanjechampignons ( in plakjes )
-
100 gr spekjes ( vega )
-
225 gr tagliatelle pasta
-
125 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
-
1 teen knoflook
-
200 ml crème fraîche
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Romige pasta met prei
-
Kook de pasta beetgaar in water. Vang een kopje kookvocht op tijdens het afgieten.
-
Bak ondertussen de spekjes in een pan.
-
Voeg vervolgens de champignons in plakjes toe en roerbak even mee.
-
Snijd eventueel de prei fijn en voeg de prei en fijngehakte knoflook toe en bak ook even mee.
-
Roer de crème fraîche erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
-
Schep dan de gekookte pasta erdoor. Voeg een paar eetlepels of klein scheutje van het kookvocht van de pasta toe om het gerecht smeuĆÆg te maken.
-
Roer ongeveer de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta met prei en laat smelten.
-
Serveer de tagliatelle met romige prei met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Heeft het gesmaakt?
237 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 788
- vet 47 gr
- verzadigd vet 27 gr
- koolhydraten 61 gr
- w.v. suikers 6 gr
- vezels 5 gr
- eiwit 28 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker