Romige pasta met prei
Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr prei ( gesneden )
-
250 gr kastanjechampignons ( in plakjes )
-
100 gr spekjes ( vega )
-
225 gr tagliatelle pasta
-
125 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
-
1 teen knoflook
-
200 ml crĆØme fraĆ®che
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta beetgaar in water. Vang een kopje kookvocht op tijdens het afgieten.
-
Bak ondertussen de spekjes in een pan.
-
Voeg vervolgens de champignons in plakjes toe en roerbak even mee.
-
Snijd eventueel de prei fijn en voeg de prei en fijngehakte knoflook toe en bak ook even mee.
-
Roer de crĆØme fraĆ®che erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
-
Schep dan de gekookte pasta erdoor. Voeg een paar eetlepels of klein scheutje van het kookvocht van de pasta toe om het gerecht smeuĆÆg te maken.
-
Roer ongeveer de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta met prei en laat smelten.
-
Serveer de tagliatelle met romige prei met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Heeft het gesmaakt?
232 stemmen
Ook lekker