Pasta a la Roberto

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Strooi de helft van de kaas in een koekenpan en bak tot deze gesmolten is en hard begint te worden. Draai de kaas koek voorzichtig om met een spatel en bak ook de andere kant krokant. Neem hem uit de pan en leg op een kopje of kommetje en laat de randen er over heen vallen. Laat een paar minuten afkoelen en haal dan het kaasbakje er af. Snijd de spek in dunne stukjes en bak deze in een pan een paar minuten. Voeg de asperge tips er bij en bak mee tot ze zacht beginnen te worden.

 Pocheer ondertussen de eieren. Breng hiervoor een ruime pan water aan de kook. Voeg de zijn toe en zet het vuur laag. Roer in het water zodat er een draaikolk ontstaat in het midden van de pan. Breek een ei in een kommetje en laat ze in het midden van het de waterkolk glijden. Laat het ei ongeveer 2 a 3 minuten stollen op middelmatig vuur. Haal het ei uit het water met de schuimspaan en bewaar deze. Herhaal dit ook met het andere ei.

 Kook de verse pasta in ca 2 minuten gaar. Laat de pasta uitlekken en vang een beetje van het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de spek en asperges. Voeg een paar eetlepels van het kookvocht toe. Breng op smaak met een snuf peper. Doe de pasta met asperges en spek in een kaasbakje en leg een gepocheerd ei er op. Snijd deze voorzichtig iets open zodat het eigeel er een beetje uitloopt.

27 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x heerlijke soepen

Zoete aardappelsoep
Champignonsoep
Minestronesoep

Sinterklaas recepten

Iets lekkers maken voor tijdens Sinterklaas? Of het nou een compleet diner is of iets zoets of een hartige snack voor tijdens pakjesavond, hier vind je heel veel lekkere recepten voor 5 december! Van een pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten en wortelsoep. Dat wordt dus gegarandeerd een lekker en gezellig avondje!

Pancakes met kruidnoten en banaan

Helemaal in de Sinterklaas stemming of heb je pepernoten over? Verwerk ze in deze heerlijke fluffy pannenkoekjes.

Ontbijt

20 min

2-3 pers.

Speculaaskoeken met amandelspijs

Maak zelf deze heerlijk krokante koeken met speculaaskruiden gevuld met een lekker zoete en zachte vulling van amandelspijs

Bakrecept

40 min bereiden + 15 min oventijd + 1 uur rusttijd

6 stuks

Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Bakrecept

1 uur + 35 min oventijd

10 pers.

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning