Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta a la Roberto

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo

Ingrediënten
  • 200 gr verse pasta
  • 200 gr groene asperge tips
  • 200 gr buikspek
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • Snuf peper
  • 1 eetlepel azijn

Bereiding
Strooi de helft van de kaas in een koekenpan en bak tot deze gesmolten is en hard begint te worden. Draai de kaas koek voorzichtig om met een spatel en bak ook de andere kant krokant. Neem hem uit de pan en leg op een kopje of kommetje en laat de randen er over heen vallen. Laat een paar minuten afkoelen en haal dan het kaasbakje er af. Snijd de spek in dunne stukjes en bak deze in een pan een paar minuten. Voeg de asperge tips er bij en bak mee tot ze zacht beginnen te worden.

pasta_a_la_roberto_01.jpg
pasta_a_la_roberto_02.jpg
pasta_a_la_roberto_03.jpg
pasta_a_la_roberto_04.jpg

Pocheer ondertussen de eieren. Breng hiervoor een ruime pan water aan de kook. Voeg de zijn toe en zet het vuur laag. Roer in het water zodat er een draaikolk ontstaat in het midden van de pan. Breek een ei in een kommetje en laat ze in het midden van het de waterkolk glijden. Laat het ei ongeveer 2 a 3 minuten stollen op middelmatig vuur. Haal het ei uit het water met de schuimspaan en bewaar deze. Herhaal dit ook met het andere ei.

Kook de verse pasta in ca 2 minuten gaar. Laat de pasta uitlekken en vang een beetje van het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de spek en asperges. Voeg een paar eetlepels van het kookvocht toe. Breng op smaak met een snuf peper. Doe de pasta met asperges en spek in een kaasbakje en leg een gepocheerd ei er op. Snijd deze voorzichtig iets open zodat het eigeel er een beetje uitloopt.

Beoordeling (23 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread