Pasta met roomsaus

Geniet van een heerlijke pasta met romige saus, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd. Deze pasta zit boordevol champignons, kipstukjes en broccoli en is afgemaakt met wat (Parmezaanse) kaas.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de broccoli 3 a 4 minuutjes voor in een pan met water. Spoel daarna koud af.

  2. Kook de pasta gaar in ca. 10 minuten en giet daarna af, vang wat van het kookvocht op.

  3. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met boter. Voeg de champignons in stukjes of plakjes toe. En daarna de kipstukjes en bak een paar minuten mee.

  4. Doe de voorgekookte broccoli erbij en breng het mengsel op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Strooi de bloem erover en roer door elkaar.

  5. Giet dan de kookroom erbij en roer nogmaals goed door tot de saus wat begint in te dikken.

  6. Doe dan de voorgekookte pasta erbij en roer door elkaar. Als de saus erg dik is kun je een beetje kookvocht van de pasta of melk toevoegen.

  7. Strooi dan de kaas erbij en roer nog voor een laatste keer door. En klaar is deze lekkere romige pasta met kip en broccoli.

Heeft het gesmaakt?
39 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!