Video: pastasalade met meloen

Zomerse pastasalde met gebakken kip, puntpaprika en geitenkaas geserveerd in een meloen

Ingredienten
150 gr pasta
1 kleine cantaloupe meloen
1 puntpaprika
40 gr veldsla
1 flinke kipfilet a 250 gr
50 gr geitenkaas
handje verse blaadjes basilicum
olie om te bakken
 
Dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 theel mosterd
1 eetlepel honing
 
Bereiding
Als je de meloen wil gebruiken om de salade in te serveren snijd je hem eerst doomidden en verwijder je met een lepel de pitten. Snijd daarna met een mes het vruchtvlees er uit. Breng een pan met water met een snufje zout aan de kook en kook de pasta in ongeveer 10 min gaar. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Bestrooi de kip met wat peper, zout en paprikapoeder en bak deze in een pannetje met een beetje olie mooi bruin en gaar van binnen, dit duurt ongeveer 8 minuten. Snijd de meloen en de puntpaprika in stukjes. Meng de ingredienten van de dressing door elkaar. Schep de sla, paprika, meloen en de dressing door elkaar. Snijd de kip in stukken en schep samen met de pasta door de salade. Serveer de salade in de meloen of in een kom en verdeel de basilicum en de geitenkaas er over. Deze salade is zowel lauwwarm als koud lekker.
 

Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.

Pastasalade met meloenPastasalade met meloen

 

13 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.