Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Video: pastasalade met meloen

Zomerse pastasalde met gebakken kip, puntpaprika en geitenkaas geserveerd in een meloen

Ingredienten
150 gr pasta
1 kleine cantaloupe meloen
1 puntpaprika
40 gr veldsla
1 flinke kipfilet a 250 gr
50 gr geitenkaas
handje verse blaadjes basilicum
olie om te bakken
 
Dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 theel mosterd
1 eetlepel honing
 
Bereiding
Als je de meloen wil gebruiken om de salade in te serveren snijd je hem eerst doomidden en verwijder je met een lepel de pitten. Snijd daarna met een mes het vruchtvlees er uit. Breng een pan met water met een snufje zout aan de kook en kook de pasta in ongeveer 10 min gaar. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Bestrooi de kip met wat peper, zout en paprikapoeder en bak deze in een pannetje met een beetje olie mooi bruin en gaar van binnen, dit duurt ongeveer 8 minuten. Snijd de meloen en de puntpaprika in stukjes. Meng de ingredienten van de dressing door elkaar. Schep de sla, paprika, meloen en de dressing door elkaar. Snijd de kip in stukken en schep samen met de pasta door de salade. Serveer de salade in de meloen of in een kom en verdeel de basilicum en de geitenkaas er over. Deze salade is zowel lauwwarm als koud lekker.
 

Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×