
Perenmuffins
Luchtige muffins met stukjes peer en pecan. Deze perenmuffins zijn makkelijk en snel zelf te maken en lekker van smaak.
20 M + 25 M
Ingrediënten: Perenmuffins
Voor stuks
-
225 gr zelfrijzend bakmeel
-
1 theelepel bakpoeder
-
1 snuf kaneel
-
250 ml slagroom
-
2 eieren
-
100 gr suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
2 peren
-
1 handje pecannoten
-
1 snuf kardemom poeder ( optioneel )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Perenmuffins
-
Verwarm de oven voor op 190° graden.
-
Doe de slagroom in een kom en kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.
-
Voeg de kaneel, eventueel kardemom, suiker en vanille toe en mix erdoor.
-
Doe het bakmeel met de bakpoeder bij het natte mengsel en spatel of mix er kort door.
-
Schil en snijd de peren in stukjes en spatel deze kort door het beslag (bewaar een paar stukjes voor de topping).
-
Hak de pecannoten fijn en schep ook door het beslag (bewaar ook hier een paar stukjes van voor de topping).
-
Vul de muffinvormpjes ca. 80% met het beslag. Verdeel nog wat laatste stukjes peer en pecan erover.
-
Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.
Heeft het gesmaakt?
25 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 14 gr
- verzadigd vet 7 gr
- koolhydraten 23 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker