Ga naar de inhoud
Perenmuffins

Perenmuffins

Luchtige muffins met stukjes peer en pecan. Deze perenmuffins zijn makkelijk en snel zelf te maken en lekker van smaak. 

20 M + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuf kaneel
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 peren
  • 1 handje pecannoten
  • 1 snuf kardemom poeder ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190° graden.


  2. Doe de slagroom in een kom en kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.


  3. Voeg de kaneel, eventueel kardemom, suiker en vanille toe en mix erdoor.


  4. Doe het bakmeel met de bakpoeder bij het natte mengsel en spatel of mix er kort door.


  5. Schil en snijd de peren in stukjes en spatel deze kort door het beslag (bewaar een paar stukjes voor de topping).


  6. Hak de pecannoten fijn en schep ook door het beslag (bewaar ook hier een paar stukjes van voor de topping).


  7. Vul de muffinvormpjes ca. 80% met het beslag. Verdeel nog wat laatste stukjes peer en pecan erover.


  8. Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.