Perenmuffins

Luchtige muffins met stukjes peer en pecan. Deze perenmuffins zijn makkelijk en snel zelf te maken en lekker van smaak. 

Bakrecept 20 min + 25 min

ingrediënten

voor 12 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190° graden.

  2. Doe de slagroom in een kom en kluts de eieren erbij en mix er ook kort door.

  3. Voeg de kaneel, eventueel kardemom, suiker en vanille toe en mix erdoor.

  4. Doe het bakmeel met de bakpoeder bij het natte mengsel en spatel of mix er kort door.

  5. Schil en snijd de peren in stukjes en spatel deze kort door het beslag (bewaar een paar stukjes voor de topping).

  6. Hak de pecannoten fijn en schep ook door het beslag (bewaar ook hier een paar stukjes van voor de topping).

  7. Vul de muffinvormpjes ca. 80% met het beslag. Verdeel nog wat laatste stukjes peer en pecan erover.

  8. Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

Heeft het gesmaakt?
22 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!