Ga naar de inhoud
Halloween appelflappen

Halloween appelflappen

Leuk om samen met de kinderen te maken: appelflappen in de vorm van een scary Halloween pompoen

30 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker ( om te bestrooien )
  • 10 vellen bladerdeeg
  • 1 ei
  • snuf kaneel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° graden.


  2. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg 2 eetlepels suiker, kaneel en het citroensap toe en meng door elkaar.


  3. Snijd uit 5 vellen bladerdeeg een iets kleinere pompoenvorm en uit de andere 5 vellen een iets grotere pompoenvorm. Je kunt ook een mal maken van een stuk papier of karton of een rondje eruit snijden en hier een steeltje aan vast plakken. Snijd uit de grotere pompoenvormen ook een mond en oogjes.


  4. Verdeel de appel over de kleinere pompoenvormen op de bakplaat. Leg hier de grotere vorm overheen en druk de randen goed vast met een vork.


  5. Besmeer de Halloween appelflappen met een losgeklopt ei en bestrooi nog met een beetje suiker. Bak ze in ca. 20 min. mooi bruin en knapperig in de oven.


  6. Bekijk ook eens dit recept voor traditionele appelflappen



  7. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.