
Halloween appelflappen
Leuk om samen met de kinderen te maken: appelflappen in de vorm van een scary Halloween pompoen
30 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten: Halloween appelflappen
Voor stuks
-
1 appel
-
1 eetlepel citroensap
-
2 eetlepels suiker ( om te bestrooien )
-
10 vellen bladerdeeg
-
1 ei
-
snuf kaneel
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Halloween appelflappen
-
Verwarm de oven op 200° graden.
-
Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg 2 eetlepels suiker, kaneel en het citroensap toe en meng door elkaar.
-
Snijd uit 5 vellen bladerdeeg een iets kleinere pompoenvorm en uit de andere 5 vellen een iets grotere pompoenvorm. Je kunt ook een mal maken van een stuk papier of karton of een rondje eruit snijden en hier een steeltje aan vast plakken. Snijd uit de grotere pompoenvormen ook een mond en oogjes.
-
Verdeel de appel over de kleinere pompoenvormen op de bakplaat. Leg hier de grotere vorm overheen en druk de randen goed vast met een vork.
-
Besmeer de Halloween appelflappen met een losgeklopt ei en bestrooi nog met een beetje suiker. Bak ze in ca. 20 min. mooi bruin en knapperig in de oven.
-
Bekijk ook eens dit recept voor traditionele appelflappen
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
23 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 13 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 25 gr
- w.v. suikers 6 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.2 gr
Ook lekker