Halloween appelflappen

Leuk om samen met de kinderen te maken: appelflappen in de vorm van een scary Halloween pompoen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg 2 eetlepels suiker, kaneel en het citroensap toe en meng door elkaar. Snijd uit 5 vellen bladerdeeg een iets kleinere pompoenvorm en uit de andere 5 vellen een iets grotere pompoenvorm. Je kunt ook een mal maken van een stuk papier of karton of een rondje eruit snijden en hier een steeltje aan vast plakken. Snijd uit de grotere pompoenvormen ook een mond en oogjes. Verdeel de appel over de kleinere pompoenvormen op de bakplaat. Leg hier de grotere vorm overheen en druk de randen goed vast met een vork. Besmeer de Halloween appelflappen met een losgeklopt ei en bestrooi nog met een beetje suiker. Bak ze in ca. 20 min mooi bruin en knapperig in de oven.

 Bekijk ook eens dit recept voor traditionele appelflappen

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.