Plaattaart met appel
Makkelijke appeltaart van de bakplaat met zoete appeltjes, rozijnen, amandel en saffraan
1 U + 40 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stukken
-
1 eetlepel citroensap
-
400 gr zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
-
200 gr lichtbruine basterdsuiker
-
250 gr boter ( in blokjes )
-
1 ei ( losgeklopt )
-
snufje zout
-
1 zakje saffraan ( 0.05 g )
-
6 Elstar appels
-
3 theelepel gemalen kaneel
-
1 theelepel kardemompoeder
-
2 eetlepel suiker
-
150 gr rozijnen
-
55 gr amandelschaafsel
BENODIGDHEDEN
-
Bakpapier
-
vershoudfolie
-
Roller
-
Bakplaat van ca 40 x 30 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Voeg het ei en zout toe en kneed tot een bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg 30 min in de koelkast.
-
Verwarm de oven op 175 graden. Voeg de saffraan toe aan het citroensap en laat even weken. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Giet het citroensap over de appels en voeg de kaneel, kardemompoeder en de eetlepels suiker toe en schep goed door elkaar. Snijd een stuk bakpapier in ongeveer de grote van de bakplaat. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op het stuk bakpapier en leg daarna op de bakplaat.
-
Schep de stukjes appels erop en houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Verdeel ook de rozijnen erover en druk zachtjes een beetje aan. Verdeel als laatste het amandelschaafsel erover en zet ongeveer 40 min in het midden van de oven. Haal de plaattaart uit de oven en laat afkoelen. Snijd hem daarna in stukken.
-
Dit recept heb ik geĆÆnspireerd op het recept voor de Marokkaanse appeltaart van de Albert Heijn
Heeft het gesmaakt?
101 stemmen
Ook lekker