Plaattaart met appel

Makkelijke appeltaart van de bakplaat met zoete appeltjes, rozijnen, amandel en saffraan

Ingrediënten
1 eetl citroensap
400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
200 g lichtbruine basterdsuiker
250 g boter, in blokjes
1 ei, losgeklopt
snufje zout
1 zakje saffraan (0.05 g)
6 elstar appels
3 theel gemalen kaneel
1 theel kardemompoeder
2 eetl suiker
150 gr rozijnen
55 gr amandelschaafsel (55 g)
 
Materialen
Bakpapier
Vershoudfolie
Roller
Bakplaat van ca 40 x 30 cm
 
Bereiding
Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Voeg het ei en zout toe en kneed tot een bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg 30 min in de koelkast.
 
plaattaart met appel01
plaattaart met appel02
plaattaart met appel03
Verwam de oven op 175 graden. Voeg de saffraan toe aan het citroensap en laat even weken. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Giet het citroensap over de appels en voeg de kaneel, kardemompoeder en 2 eetl suiker toe en schep goed oor elkaar. Snijd een stuk bakpapier in ongeveer de grote van de bakplaat. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op het stuk bakpapier en leg daarna op de bakplaat.
 
plaattaart met appel04
plaattaart met appel05
plaattaart met appel06
Schep de stukjes appels er op en houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Verdeel ook de rozijnen er over en druk zachtjes een beetje aan. Verdeel als laatste het amandelschaafsel er over en zet ongeveer 40 min in het midden van de oven. Haal de plaattaart uit de oven en laat afkoelen. Snijd hem daarna in stukken.
 
Dit recept heb ik geïnspireerd op het recept voor de Marokkaanse appeltaart van de Albert Heijn

 

70 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.