Plaattaart met appel
Makkelijke appeltaart van de bakplaat met zoete appeltjes, rozijnen, amandel en saffraan
Ingrediënten
1 eetl citroensap
400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
200 g lichtbruine basterdsuiker
250 g boter, in blokjes
1 ei, losgeklopt
snufje zout
1 zakje saffraan (0.05 g)
6 elstar appels
3 theel gemalen kaneel
1 theel kardemompoeder
2 eetl suiker
150 gr rozijnen
55 gr amandelschaafsel (55 g)
400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
200 g lichtbruine basterdsuiker
250 g boter, in blokjes
1 ei, losgeklopt
snufje zout
1 zakje saffraan (0.05 g)
6 elstar appels
3 theel gemalen kaneel
1 theel kardemompoeder
2 eetl suiker
150 gr rozijnen
55 gr amandelschaafsel (55 g)
Materialen
Bakpapier
Vershoudfolie
Roller
Bakplaat van ca 40 x 30 cm
Vershoudfolie
Roller
Bakplaat van ca 40 x 30 cm
Bereiding
Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Voeg het ei en zout toe en kneed tot een bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg 30 min in de koelkast.






Schep de stukjes appels er op en houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Verdeel ook de rozijnen er over en druk zachtjes een beetje aan. Verdeel als laatste het amandelschaafsel er over en zet ongeveer 40 min in het midden van de oven. Haal de plaattaart uit de oven en laat afkoelen. Snijd hem daarna in stukken.
Dit recept heb ik geïnspireerd op het recept voor de Marokkaanse appeltaart van de Albert Heijn