Pita met kruidige kipballetjes en wortel
Broodjes gevuld met Indiaas gekruide gehaktballetjes van kip en wortelslierten
30 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
4 pitabroodjes
-
300 gr kipgehakt
-
1 theelepel garam masala
-
2 eetlepels paneermeel
-
6 wortels ( geschild )
-
Handje sla
-
peper en zout
-
100 ml Griekse yoghurt
-
1 teentje knoflook
-
1 eetlepel citroensap
-
Spirelli
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng het kipgehakt met de garam masala kruiden en paneermeel. Draai er kleine gehaktballetjes van. Verhit een beetje olie of boter in de pan en bak de balletjes mooi bruin. Maak ondertussen slierten van de wortel met de spirelli.
-
Bak deze een paar minuutjes in de pan tot deze iets zacht wordt. Je kunt ze ook rauw op het broodje doen. Bak ondertussen de pitabroodjes af en snijd ze open. Doe wat sla, kipballetjes en wortelslierten er in. Meng de yoghurt met citroensap, uitgeperste knoflook, peper en zout en schep op de pitabroodjes.
-
Houd 2 a 3 broodjes per persoon aan.
Heeft het gesmaakt?
14 stemmen
Ook lekker