Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pita met kruidige kipballetjes en wortel

Broodjes gevuld met Indiaas gekruide gehaktballetjes van kip en wortelslierten

Ingrediënten
  • 4 pitabroodjes
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 6 wortels (geschild)
  • Handje sla
  • peper en zout
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • Spirelli

Bereiding
Meng het kipgehakt met de garam masala kruiden en paneermeel. Draai er kleine gehaktballetjes van. Verhit een beetje olie of boter in de pan en bak de balletjes mooi bruin. Maak ondertussen slierten van de wortel met de spirelli.

Bak deze een paar minuutjes in de pan tot deze iets zacht wordt. Je kunt ze ook rauw op het broodje doen. Bak ondertussen de pitabroodjes af en snijd ze open. Doe wat sla, kipballetjes en wortelslierten er in. Meng de yoghurt met citroensap, uitgeperste knoflook, peper en zout en schep op de pitabroodjes.

Houd 2 a 3 broodjes per persoon aan.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×