Pita met kruidige kipballetjes en wortel

Broodjes gevuld met Indiaas gekruide gehaktballetjes van kip en wortelslierten

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het kipgehakt met de garam masala kruiden en paneermeel. Draai er kleine gehaktballetjes van. Verhit een beetje olie of boter in de pan en bak de balletjes mooi bruin. Maak ondertussen slierten van de wortel met de spirelli.

  2. Bak deze een paar minuutjes in de pan tot deze iets zacht wordt. Je kunt ze ook rauw op het broodje doen. Bak ondertussen de pitabroodjes af en snijd ze open. Doe wat sla, kipballetjes en wortelslierten er in. Meng de yoghurt met citroensap, uitgeperste knoflook, peper en zout en schep op de pitabroodjes.

  3. Houd 2 a 3 broodjes per persoon aan.

Heeft het gesmaakt?
13 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!