Ga naar de inhoud
Broodje bapao

Broodje bapao

Probeer deze gestoomde broodjes eens uit, gevuld met een kruidige vulling van (vega) gehakt en kruiden. Lekker met chilisaus!

20 M bereidingstijd + 10 M stoomtijd + 1 U 55 M rijstijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor broodjes

Bapao deeg

  • 325 gr tarwebloem
  • 1 theelepel instant droge gist
  • 175 ml water ( lauwwarm )
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout

Vulling:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr vegan gehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel tomatenpuree

Materiaal

  • stoompan

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak het deeg. Doe de tarwebloem, gist, water, suiker, twee eetlepels olijfolie, bakpoeder en zout in een kom en mix het met je handen tot er een soepel deeg ontstaat. Blijf goed kneden en vorm met je handen een bal.


  2. Leg de bal in de kom en dek het af met een schone theedoek. Laat het deeg 1,5 uur rijzen op een warme plek.


  3. Begin na 1 uur met de vulling. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.


  4. Zet een koekenpan op het vuur en verhit een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook even aan.


  5. Voeg het vegan gehakt, ketjap, sambal, komijnpoeder en tomatenpuree toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Blijf goed roeren en voeg, indien nodig, wat water toe om te verdunnen.


  6. Haal de pan van het vuur en zet het opzij tot je de broodjes gaat vullen.


  7. Knip 10 vierkante stukken uit het bakpapier en leg ze op een plaat.


  8. Haal het deeg uit de kom en snijd het in 10 stukken.


  9. Rol elk stukje met je handen tot een kleine bal en druk het plat. Trek aan de uiteinden zodat er een groter rondje ontstaat.


  10. Leg 1 flinke eetlepel van de vulling in het midden van het rondje en druk het wat aan.


  11. Vouw de buitenkanten naar elkaar toe en knijp het goed dicht zodat er geen gaatjes ontstaan.


  12. Maak er nogmaals een mooie bal van en leg het op een stukje bakpapier op de plaat. Herhaal dit tot je alle 10 de bapao broodjes hebt gemaakt.


  13. Dek de plaat af met een theedoek en laat het nog 25 minuten rusten.


  14. Breng water aan de kook en zet de stoompan erop. Haal de broodjes van de plaat, leg ze in de pan en stoom ze in 10 minuten gaar. Haal ze daarna voorzichtig uit de pan en leg ze op een serveerschaal.


  15. Serveer de vegan broodjes bapao met chilisaus.